Gotovo svaki puta kada redatelj Ruairi Robinson (The Last Days on Mars, Blinky) objavi neki video internet naprosto poludi za njim. Nije kao da nam nije jasno zašto je tome tako, jer njegovi kratki filmovi uvijek imaju ‘ono nešto’. Stoga je prilično uzbudljivo vidjeti ga ponovo u akciji. Pojavio se novi kratki film, odnosno točnije rečeno radi se o pitchu za mogući dugometražni uradak. Traje svega 3,5 minute, i to mu je zapravo jedina mana.
Kratki film/pitch nosi naziv “The Leviathan” i smiješten je u fantastičan svemir koji inspiraciju vuče iz romana “Moby Dick” i “Dune”: U ranom 21. stoljeću ljudi su kolonizirali mnoge svjetove. Putovanje brže od svijetlosti omogućila je žetva egzotične tvari iz jaja najvećih bića poznatih čovjeku…
Pitch je napravljen u suradnji s razvojnom agencijom the Irish Film Board. Scenarij potpisuje Jim Uhls (Fight Club, Jumper), za koncept art zaslužan je Jim Murray, dok je dizajn za Levijatana napravio Jordu Schell koji je bio jedan od glavnih dizajnera likova na filmu Avatar.
Pridružite se lovu.