Novinarstvo i mraviSviđa ti se? Javi ostalima!

Strip “Novinarstvo i mravi” predstavlja prvi izlet autora Miloša Simića u devetu umetnost. Ovim ostvarenjem autor nastoji da ispriča svoju priču i predoči neke stvari vezane za novinarstvo, koje se pored advokata, lekara i učitelja može svrstati u četvrtu svetu profesiju. Danas svet zavisi od informacija. Čovek za jedan dan dobije više informacija nego neko u srednjem veku za čitav život. Da se očuva istinito, pravedno i nezavisno novinarstvo ideal je kojem treba da teže sve medijske kuće i udruženja. Sa tim idealima je i autor ovih tabli ušao u novinarsku priču.

Gotovo uvek se optužuje opšta nesloboda u društvu, totalitarni i diktatorski režim, zastrašivanje novinara za lošu krvnu sliku medija i medijski mrak. Ovo su sve rezlozi na mestu, ali će ova knjiga otkriti istinu iz samog jezgra redakcije i pokazati zašto su mediji zaista neslobodni. Njihova nesloboda izlazi iznutra, tako da svaka novinarska kuća koja se predstavlja slobodnom, svojom odlukom to zaista i nije.

Poniženja i uvrede uz mizerne zarade to je ono što dočekuje mlade novinare koji se već za vreme studija počnu ozbiljno baviti novinarstvom, kao i autor stripa.

Mnoge scene su nejasne, iskrivljene, likovi su bez ekstremiteta, prstiju, ruku, bež organa za čula, ociju, noseva, ušiju. Crtež je isprepletan, jednostavan i karikaturalan, baš onako kako odgovara  nestvarno iskrivljenoj situaciji u kojoj se obreo autor. Nećete svaku reč moći da pročitate, baš kao što je mnogo šta bilo skrivano od autora, ali ćete radnju razumeti.

Strip “Novinarstvo i mravi” će nastojati da postane udžbenik za sve medijske kuće, radnike i udruženja. Pred vama se nalazi tek uvod u celu priču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
(nastaviće se...)

Miloš Simić je mlad novinar rođen 15. avgusta 1995. godine u Beogradu od roditelja iz Dalmacije. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu 27. juna 2018. godine. Autor je najvećeg istraživanja o stanju u strip umetnosti u našoj zemlji “Borba sa strip vetrenjačama” 2017. godne.  Autor je Strip Bloga i Strip Blog Magazina, koji ima četiri broja i sprema se štampano izdanje.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva