MxPx su bez sumnje jedan od najznačajnijih bendova američke punk scene i to ovim albumom iznova potvrđuju. Ove pesme je najbolje slušati glasno i na repeat jer ne može da dosadi! Ako volite punk rock i pop punk onda je ovo izdanje koji ćete vrteti ovog leta. U pitanju je živahan materijal sa izuzetno dopadljivim numerama od kojih može da skoči adrenalin i da se jave neke izuzetno zanimljive emocije.

Na novi album se dugo čekalo ali isplatilo se. U pola sata je stalo jedanaest veoma brzih i zaista melodičnih pesama. Od uvodne „Rolling Strong“ kreću snažno kao što se i očekuje od ovako legendarnog benda. Na novom albumu se ističu veoma pevljivi refreni upotpunjeni brzim gitarskim rifovima ali bez sporijih pesama koje su se našle na prethodnim albumima. ’MxPx’ album kao da je na neki način posveta zvuku koji se svirao devedesetih na ovoj sceni. Skoro svaka od numera ima kvaliteta da postane hit, da su je npr. objavili Green Day, odlične vibracije se javljaju uz „Friday Tonight“ ili „Let's Ride“. „20-20 Hindsight“ ili „Life Goals“ su odličan primer koliko je energije uloženo u snimanje ovog albuma. Najpozitivnije u vezi ovog izdanja je što nije jednolično jer ima brzih numera i nešto sporijih, donekle je klasičan, a dovoljno moderan, ali uzbudljiv.

MxPx su na sceni isto koliko su i blink 182, na žalost nikada nisu dostigli taj nivo popularnosti ali su podjednako značajni za razvoj punk muzike. Njihov dvanaesti album, ovog puta nazvan po bendu, na koji čekamo šest godina konačno je pred nama. Realno je da će se dopasti svima i matorim pankerima, ali i mlađim generacijama koje se možda po prvi put susreću sa ovim legendarniim bendom.

Mike Stankovich