Acidfather je sludge/grunge bend nastao tokom jula 2015. godine u želji da se pravi muzika koju i sami članovi benda vole da slušaju.Bend se sastoji od tri člana, gitara/vokal – Stevan Pivnički, bass- Miroslav Jojkić, bubnjevi- Šandor Bezeg; postava benda se nije menjala od početka. Bend je krenuo sa obradama, pesme su obrađivane od bendova kao što su Nirvana, Sepultura, Iggy Pop, Neil Young...Sam zvuk benda Acidfather se zasniva na mešovitim uticajima, kao što se i da videti po autorima koji su prethodo navedeni čije su pesme obrađivane.


HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Acidfather: Naša želja je bila da pokrenemo muzikom energiju u jednoj maloj uspavanoj sredini. Muzika je za nas način da se zabavimo, razlog da putujemo i usput da upoznamo nove i zanimljive ljude. Nama muzika znači slavljenje života, prouzrokovanje energije i dobre zabave.
Slušaoci tj publika na našim svirkama reaguje baš kao što i mi sviramo, mi uglavnom divljamo a tako i publika reaguje na nas, što je i odlično, jer ne želimo da ljudi samo stoje i gledaju u nas, hoćemo da se svi dobro zabavljaju.

HC: Motivi i filozofija benda…
Acidfather: Motiv benda je da sviramo prljavi rock and roll, naš stav prema muzici je prilično slobodan, volimo različite žanrove i ne volimo pidgeon holding u muzici. Za sada naša muzika zvuči kao mešavina bendova tipa Sepultura, Crowbar, Melvins, Big Black i Godlfesh. Na bini se ponašamo prilično divlje i volimo da prenosimo energiju naše muzike na okolinu. Ukratno, motiv benda je energija a filozofija nam je strast.

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Acidfather: Ovaj bend nam služi kao način za upoznavanje novih i kvalitetnih ljudi. Energija je presudna u ovoj muzici, pokušavali smo da sviramo i nešto sporije i tiše ali nas osećaj više vodi ka pesmama koje su brže i bučnije, jednostavno volimo tako. Shvatili smo da nam je najbolji proces za pravljenje pesama kad što manje filozofiramo kako želimo da pesma zvuči, jednostavno sviramo dok ne dođemo do onoga što smo želeli da dobijemo i onda izbrusimo ideju do kraja.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Acidfather: Nije nam posebno teško, jedino što nam pravi problem su obaveze prema poslovima, nažalost ne živimo od ove muzike tako da moramo da zavisimo od drugih stvari.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend…
Acidfather: Poslovne obaveze, za sve ostalo se lako dogovorimo jer smo i prijatelji međusobno tako da zajedno prevazilazimo probleme.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Acidfather: Tokom kraljevskog venčanja princa Harija ali nije nas pozvao...