Jedan od najočekivanijih albuma sa Srpske metal scene je svakako i naredni Superhammer album. Nažalost, kasni već više od godinu dana, detalj koji je vrlo bitan i koji nikako ne ide na ruku bendu. No, ako ništa drugo, iznenadili su nas sa par singlova i sa ovim najnovijim EP-em od pet pjesama, tri autorske i dvije obrade u saradnji sa pojedinim od najaktivnijih i najistaknutijih muzičara sa Srpske metal scene.

O EP-u pljušte samo hvalospjevi i u potpunosti su zasluženi jer su sve pjesme odlične. Pogotovo autorske zaslužuju sve pohvale jer posjeduju ono NEŠTO što ovaj bend odvaja od svih ostalih. Pod tim NEŠTO, podrazumjevam talenat da se uradi pjesma/pjesme svjetskog kalibra, ne samo da zadovoljavaju standarde lokalnog undergrounda i publike koja ne zna razliku između dobre i istinski kvalitetne pjesme. Pod tim NEŠTO podrazumjevam takođe da i mnogi izvikaniji i bendovi sa mnogo većom publikom danas ne posjeduju to nešto što Superhammer imaju, očigledno sasvim dovoljno. Zato je sada pravi momenat za album. Sada je vrijeme, sada su scena i publika spremni za najčvršći udarac ovog benda. Uvjeren sam da bi izazvali talas koji bi se nadaleko osjetio.

Pjesme na ovom EP-u posjeduju snagu, energiju i entuzijazam. Osmišljene su i dotjerivane do perfekcije. Instrumentalni djelovi su odlično, odlično urađeni i sve pohvale idu Igoru Staniću (sve gitare), Jadranki Stanić (vokal), Vojin Ratković (koji je odradio “next generation drums” svirku), Nikola Andrejić (bas gitara) te gosti Aleksandra Stamenković (gitara), Vandal (vokal) i Dejana Garčević (vokal na “Fear and Regret” - pripazite se ovih nemilosrdinh glasnih žica) ... sve ono što je potrebno za uspjeh je ovdje, samo da se lansira u svijet.

Ako je čekanje za novim albumom izazvalo donekle frustraciju, ovo izdanje podgrijava vatru i obnavlja insteresovanje publike za bend. Ovo je momenat koji bi bend trebao da iskoristi pametno.

Nikola Franquelli