Arsenal druge večeri jači od kiše



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kragujevački Arsenal Fest 08 u petak druge večeri uprkos kišnom vremenu privukao je oko 6.000 posetilaca, koji su na Main Stage-u dobili raspevani Viva Vox, odlično raspoložene Jinx, dinamičan hip-hop trio Bad Copy i žestoki Kultur Shock. Garden Stage je ponudio zvučnu i vizuelnu šarolikost od Balkan pop benda Maika, bluzera Kolje do eksplozivnog Mortal Kombata i rege legendi Del Arno benda.
 
foto: Nemanja Đorđević
Publika naoružana kabanicama i kišobranima spremno je u velikom broju došla da isprati za početak Main-a beogradski hor Viva Vox, pod dirigentskom palicom Jasmine Lorin. Nastup Viva Voxa počeo je vrlo snažno, izvođenjem tema iz filmskog serijala "Ratovi zvezda", a istakle su se i  pesme "The Show Must Go On" grupe Queen, "Du Hast" grupe Ramstein i, u samom finišu, "Enter Sandman" grupe Metallica.

Viva Vox je ispraćen ovacijama publike, a posle njega izašla je zagrebačka retro-pop grupa Jinx, predvođena gitaristom Kokom Moskitom i ekspresivnom pevačicom Jadrankom Bastajić Yayom. Oduševili su publiku opuštajućim pop koktelom u kome su se našle pesme "Ako si rođen u pogrešno vrijeme", "By By Baby By", "Na zapadu", "Koliko suza za malo sna" i "Smijem se".

Sada već dobro zagrejani auditorijum dočekao je Bad Copy, i trojica hip-hopera su u narednih sat i nešto nizali svoje urnebesne hitove poput "Posle 10", "Moja bivša pi.ka" i "Džastin Biberi". Reakcija publike bila je ekstatična. Veče na Main-u u rano jutarnje časove zatvorio je Kultur Shock iz Sijetla, koji je predvođen pevačem Đinom Jevđevićem, energično udario po "Tamnom vilajetu", "Tuti-frutiiju", "Zumbulu"...

Za to vreme na Garden smenjivali su se pobednici Bunta Sanja Tišma & Masa, Pogonbgd, grupa Maika (etno-dens-pop eksperiment Ide Prester iz Lollobrigide) i beogradski „irski bend“ Irish Stew of Sindidun, kojem se za vreme izvođenja pesme "One Way Ticket" na bini pridružio gitarista kragujevačke pank grupe Čovek bez sluha, Miki Radojević. Radojević je poručio publici da je Garden Stage „poslednja linija odbrane srpskog rokenrola“.

Glavna zvezda Gardena bio je beogradski hevi-metal-pank sastav Mortal kombat, kojem je to bio deseti jubilarni nastup u Kragujevcu. Kombati su počeli žestoko (uz isto takav odziv publike), politički angažovanom pesmom "Devedesete", a izveli su i neke ranije hitove poput "Nemoj biti emo" i "E u ku.ac".

Gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja na Arsenalu je održao prvi koncert sa svojim novim pratećim bendom 4 Prsta. Kolja, gitarista Voja Aralica i ekipa podarili su publici moćan i uigran  rok, džez i bluz set, u kome su pored dobro poznatih hitova sa prva tri Koljina albuma, publici podarili i neke sa četvrtog još neobjavljenog, poput kompozicije na stihove Jovana Jovanovića Zmaja "Ala je lep ovaj svet". Praznik za muzičke sladokusce.      

U finišu večeri festivala, koje jeproteklo bez kiše, na Gardenu je nastupio intrigantni zagrebački elektro-pop duo Nipplepeople (čiji su članovi na glavama nosili kante sa mrežicama), dok je mnogoljudnom beogradskom rege bendu Del Arno Bend pripala čast da dobrom svirkom i gruvom okonča program i održi fantastično raspoloženje do ranih jutarnjih časova. Još jednu rasplesanu noć na Explosive DJ Stage-u priredili su Edib D, Nexie i Miguel Bastida.

Arsenal Fest 08 u Kragujevcu večeras se završava nastupima bendova Plavi orkestar, Enter Shikari, Morcheeba, Disciplin A Kitschme, Organizam, Straight Mickey and the Boyz, Propaganda 117, Letu štuke, Stereo Banana, E-Play i Marko Louis, a tu su i didžejevi Battric&Mivu, Olivian Nour i Rossko.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva