Vreme prolazi, ali miris napalma ujutro ne!

Britanski pioniri grajndkora NAPALM DEATH su objavili video-spot za pesmu "Standardization", koja otvara njihovu kompilaciju "Coded Smears and More Uncommon Slurs", izdatu ovih dana od strane Century Media Records-a. Spot je režirao Costin Chioreanu iz kuće Twilight 13 Media - piše Blabbermouth.


Pevač NAPALM DEATH-A, Mark "Barney" Greenway se oglasio sa sledećim komentarom o spotu: "Smatram video jednim od najnezgodnijih medija za prenošenje nečega izražajnog i uticajnog. Costin, producent, s druge strane, imao je dosta materijala od naše prezentacije sa Roadburn festivala koje su se, čini mi se, fino uklopile u muziku i odražavaju motiv pesme o krajnjem očaju bezbojnog života i želji da konzervativne sile učine svet jednoličnim po pitanju pola, seksualnosti, ljudskih navika, i, uopšte svega. Ne hvala!"

"Coded Smears and More Uncommon Slurs" uključuje 31 pesmu u preko 90 minuta materijala, među kojima su ekskluzivne neobjavljene i retke pesme iz perioda od 2004. do 2016. godine, iz kazana buke kakav je Napalm Death.

Greenway je rekao za Metal Wani da će gitarista Mitch Harris, koji je napustio Napalm Death kasne 2014. godine zbog porodičnih obaveza, verovatno zasvirati ponovo na sledećem albumu benda.

Harris je uzeo neodređenu pauzu u jesen 2014. godine zbog porodične situacije. Privremeno je zamenjen John Cooke-om iz Corrupt Moral Altar-a.

Poslednji album Napalm Death-a, "Apex Predator - Easy Meat" je objavio Century Media Records januara 2015. godine.


Priredio Desya Lovorov