The Filters ili filtersi, kako god volite, nastali su krajem 2016 godine. Predstavljaju mračniji, energičniji i osećajniji zvuk. Tekstove pišu na engleskom jeziku. U Beogradu otpočinju nastupe kako bi posle posetili Niš, Zaječar i Gornji Milanovac. Planiraju da što više putuju gde god je to moguće i predstave svoj jedinstveni zvuk. U oktobru 2017. godine izbacuju svoj prvi EP "Extended play".

foto: thevilwitch

Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima? 
Bend je nastao krajem 2016. godine. U tom trenutku se potrefilo da smo Ivan (bass) I ja (Mateja, pevač) dobili odlučan osećaj da konačno stavimo u formu to što smo radili celog zivota a to je muzika. Nekako se ekipa bez previše napora sastala i to je bilo to. Želimo da sviramo po celom svetu da  doživimo sve i po nešto da kažemo.

Motivi i filozofija benda...
Motiv je lajfstajl. Nismo ljudi koji će šljakariti papirologiju ili bilo kakav logistički posao. Volimo to što radimo, treba nam kreativnost.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
To je i naše ispucavanje a i spona sa društvom. Da nije tako bilo bi fejk. Moraš da se izraziš na neki način da kažeš nešto što ti misliš, i kroz druge dolaziš do sebe do svog zvuka.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Teško je ako tripuješ da si ti glavni akter priče. Inače je sve to prirodno. Uvek treba da postoji motivacija i preispitivanje, opuštenost i tenzija.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Problem je uglavnom novac. Sve pare dajemo kako bi redovno probali, promovisali svoju muziku i snimali. A da bi to uspeli postoje odredjene žrtve našeg komfora. Ali u suštini nije strašno, ili jeste zavisi ko čita.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Svima i u svakoj prilici.