Audio-vizuelni projekat S.P.O.J. objavio je video za kompoziciju "Empire".
Video je sniman na području Lukavca (Bosna i Hercegovina) i prikazuje jedan mali dio zanimljive (i uglavnom zapuštene) arhitekture i prirodnog okruženja ovog industrijskog naselja u Sjeveroistočnoj Bosni. Scenario, režiju i montažu potpisuje Sallex Peric, a kadrove je snimila ekipa iz Dream Studio.

Muzički, "Empire" je kombinacija ambijentalnih zvukova, tvrdog elektro-akustičnog ritma, pulsirajuće bass linije, sugestivnog vokala i psihodeličnih dionica gitare i sinta. Snimljeno i miksano u vlastitom studiju u čemu su učestvovali Sallex Perić i Vedran Dugonjić uz ogromnu pomoć Nevena Perića, poznatijeg pod imenom Nevix. Mastering je uradio Carl Saff.

S.P.O.J. je audio-vizualni projekt multimedijalnog umjetnika i muzičara Sallexa Perića i multi instrumentaliste Vedrana Dugonjića, iskusnog dvojca sa dugogodišnjim stažom u svijetu umjetnosti i muzike. Projekat je rođen u Lukavcu, industrijskom gradu u Sjeveroistočnoj Bosni. Lukavac ima šaroliku paletu umjetnika, autorskih izvođača, unikatnu arhitekturu, prekrasne pejzaže, ali je, nažalost, i jedan od najzagađenijih gradova u Evropi.