Marmozets su u suštini alternativni rock bend ali imaju tu mladalačku energiju koja prosto izbija iz njihovih numera. Drugim albumom ’Knowing What You Know Now’ pokušali su da pomere granice svoje kreativnosti i u tome olako uspevaju!

Dok su sa prvim albumom ’The Weird and Wonderful Marmozets’, od pre četiri godine, imali element iznenađenja na drugom su već drugačije razmišljali. Više kreativnosti su upotrebili na novom materijalu, pesme kao „Play“ i „Habits“ i dalje imaju tu energiju po kojoj su Marmozets poznati ali to ipak zvuči dosta zrelije. „Major System Error“ će možda se izdvojiti kao najveći hit na ovoj ploči najviše zbog vokala Rebecca-e Macintyre. Ipak umeju da budu i veoma smireni i (takoreći) normalni, odlična balada „Me & You“ i savršena rock numera „Run With The Rhythm“ su dokaz tim tvrdnjama.

Knowing What You Know Now’ je odlično izdanje za bend kojem je ovo tek drugi album u karijeri. Ipak ono što su Marmozets prevideli je oscilacija između kvaliteta numera koji su hitovi i ostalih koje to neće biti. Bez ikakve patetike ovo je bend na koji treba obratiti pažnju!

Mike Stankovich