Kako Wikipedia veli, Jugoistočno od Razuma (JiOR) je prva hrvatska znanstveno fantastična web serija. Iza serije stoji neprofitna filmska udruga "Nulta Gravitacija", osnovana početkom 2013. godine u Zagrebu. Prva sezona serije nastala je bez ikakve finacijske pomoći. Serija je u izradi bila od 2009 godine pa sve do prosinca 2013, kada je premijerno prikazana. Prva sezona nosi naslov "Fragmenti" i započela je 3. prosinca 2013. premijerom epizode
"Kraj priče". Sezona je sastavljena od 7 kratkih epizoda i 3 minizode. Na festivalu web serija u Los Angelesu 2014, JiOR je osvojio nagrade za vizualne i specijalne efekte, oblikovanje zvuka, fotografiju, montažu i režiju. Serija je zamišljena za 3 sezone ali je do sada ipak snimljena samo jedna.

O čemu se radi: Život srednjoškolke Andree čini se sasvim običan, dok se u jednom trenutku ne zatekne daleko, daleko od svega što poznaje... 
Andrea nema oca, a majka ju ostavlja na čuvanje kod polubrata i njegove trudne djevojke, te nestaje bez traga. Njezina misija postaje pronaći svoju majku i odgovore na pitanja o vlastitome identitetu. Dok ona traži majku, jedna tajanstvena ličnost poslala je plaćenike da pronađu nju. 
U Andreinoj prošlosti krije se objašnjenje zašto je ona jedna posebna djevojka - nada čitavih civilizacija. Njezina majka i odavno odsutni otac samo su figure smještene na suprotstavljene strane drevne bitke. No gdje su figure, tu su i gospodari, a Andrea niti ne sluti koliko su joj blizu.