Pogledajte prvu sezonu prve hrvatske sf web serije "Jugoistočno od Razuma"Sviđa ti se? Javi ostalima!


Kako Wikipedia veli, Jugoistočno od Razuma (JiOR) je prva hrvatska znanstveno fantastična web serija. Iza serije stoji neprofitna filmska udruga "Nulta Gravitacija", osnovana početkom 2013. godine u Zagrebu. Prva sezona serije nastala je bez ikakve finacijske pomoći. Serija je u izradi bila od 2009 godine pa sve do prosinca 2013, kada je premijerno prikazana. Prva sezona nosi naslov "Fragmenti" i započela je 3. prosinca 2013. premijerom epizode
"Kraj priče". Sezona je sastavljena od 7 kratkih epizoda i 3 minizode. Na festivalu web serija u Los Angelesu 2014, JiOR je osvojio nagrade za vizualne i specijalne efekte, oblikovanje zvuka, fotografiju, montažu i režiju. Serija je zamišljena za 3 sezone ali je do sada ipak snimljena samo jedna.

O čemu se radi: Život srednjoškolke Andree čini se sasvim običan, dok se u jednom trenutku ne zatekne daleko, daleko od svega što poznaje... 
Andrea nema oca, a majka ju ostavlja na čuvanje kod polubrata i njegove trudne djevojke, te nestaje bez traga. Njezina misija postaje pronaći svoju majku i odgovore na pitanja o vlastitome identitetu. Dok ona traži majku, jedna tajanstvena ličnost poslala je plaćenike da pronađu nju. 
U Andreinoj prošlosti krije se objašnjenje zašto je ona jedna posebna djevojka - nada čitavih civilizacija. Njezina majka i odavno odsutni otac samo su figure smještene na suprotstavljene strane drevne bitke. No gdje su figure, tu su i gospodari, a Andrea niti ne sluti koliko su joj blizu.  
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Vesti

10 najčitanijih

Arhiva