Britanska rok grupa Radiohead tuži pevačicu Lanu Del Ray zbog sličnosti njene pesme "Get Free" sa njihovim hitom "Creep".

Lana je pesmu objavila na albumu "Lust For Life". Američka pevačica je potvrdila na svom Tviter profilu da je poznata rok grupa tuži, ali je negirala da je njena pesma bila inspirisana čuvenim hitom iz 1992. godine.

Navela je da je Radiohead kao naknadu, prethodnih meseci, od nje tražio 100 odsto zarade singla. Ponudila sam 40, ali pristaju jedino na 100 odsto, navodi Lana Del Rey.Njihovi advokati su bili neumoljivi, pa ćemo se nagoditi na sudu, dodala je Lana.

Međutim, i Radiohead je imao sličnu situaciju i slične optužbe davno, nakon što je objavio svoj debi-album, a u pitanju je bila baš ta pesma.

Podsećamo, nakon objavljivanja pesme "Creep" 1992. godine bend se suočio s tužbom, zbog sličnosti te pesme sa "The Air That I Breathe", singla iz 1974. godine koji je izvodio britanski bend "The Hollies". Tu pesmu su za njih napravili Albert Hamond i Majk Hejzlvud, koji su pripretili tada debitantima iz Abingdona tužbom. Nakon vansudskog dogovora, i oni su potpisani kao koautori pesme "Creep".

Koliko su sve tri pesme slične prosudite sami:


Izvor: N1