U sjajnoj atmosferi, na najbolji mogući način zaječarski Huti Ota Tre obeležio je svoj peti rođendan. Pred prepunim koncertnim prostorom u Omladinskom centru u Zaječaru nastupio je slavljenički bend Huti Ota Tre, kao i fenomenalna Larska iz Kragujevca. Neposredno pred nastup ova dva benda upriličena je i promocija knjiga “Rokenrol u kandžama interneta 2” autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, kao i zbirke pesama „Seljobriti kaži 2“ autora Branislava Bašića Pekara.

foto: Wood RS

Huti Ota Tre je ovom prilikom predstavio i novog člana benda gitaristu, Stefana Mitrovića, koji se prema rečima ostatka grupe sjajno snašao s obzirom na to, da mu je ovo prvi nastup sa skupinom 783. Kako je već i rečeno, trenutno aktuelni album posvećen je Branislavu Nikoliću Floksiju.

Davor Jevtić odnosno Vorda Višnjarski, frontmen slavljeničkog benda, zadovoljan je  odazivom ljudi i izjavio je, da je sve proteklo kako treba. “Larska je opravdala sva očekivanja i održala sjajan koncert”  kaže Jevtić.
U publici su se našli i zaječarski muzičari, od onih najstarijih, do mladih nada koji su uživali u svirci dva benda i dali podrušku na pravi način.

Bend Larska opravdao je najavljeni alternativ rock, grunge, stoner, new wave, psychedelic, noise zvuk i oduvao zaječarsku publiku, koja jednog trenutka nije prestajala da se njiše i skače uz muziku momaka iz Kragujevca.

Neposredno pred koncert, Predrag Jovanović i Branimir Lokner predstavili su drugo izdanje svoje knjige “Rokenrol u kandžama intreneta 2” a nakon čega su istakli zadovoljstvo zbog predivnog prostora punog MLADIH ljudi.
“Sjajni domaćini i besprekorna organizacija. Knjiga je lepo prihvaćena i potpuno opravdala poverenje čitalačke publike i bendova koji polako počinju da shvataju važnost promocije putem interneta” rekao je Predrag Jovanović.
“Jako dobra publika, koja je podržala sjajne bendove, Larsku i Huti Ota Tre. Dobre vibracije, dobar happening. To je to.” izjavio je Branimir Lokner.

Vrlo interesantnu zbirku pesama “Seljobriti kaži 2” prezentovao je autor, Branislav Bašić Pekar, čitajući jednu od pesama po svom izboru, koja je naišla na oduševljenje kod zaječarske publike. Treba istaći i činjenicu da je crtež na korici i remek dela unutar istih uradio mladi Vuk Prodanović.