Ako kažemo da ’Asking Alexandria’ nema lošu pesmu onda time tvrdimo da je ovo najbolji album u karijeri benda. Ipak sa novim zvukom koji je dosta ispeglan pronaći će se njihovi stariji fanovi će zbog toga možda da negoduju. Ovo je bend koji konstantno napreduje i to se jasno čuje u njihovoj muzici.

Novi, istoimeni, Asking Alexandria album možda nije sirov kao ’From Death to Destiny’ (2013) ali je napredak od onoga što smo čuli na ’The Black’ (2016). Jednostavno nazvan po bendu, kao da su bili sigurni da je ovo izdanje koje će da ih predstavi u pravoj veličini.
Prepotentni nastupi i larger-than-life imidž su konačno podržani pesmama koje to i opravdavaju. Povratak Danny Worsnop-a na mesto pevača je bio neophodan. Njegov stil pevanja danas je mnogo kvalitetniji i to je ono što je bilo važno za uspeh.
Nadrkana „Into The Fire“, prvi singl, bila je savršena najava za ovaj album. Melodičnom „Alone In a Room“ savršeno otvaraju izdanje, ni mlako ali i ne previše žestoko. Sa „Where Did It Go?“ daju pravi Asking Alexandria zvuk, ono što od njih i očekujemo. Podižu tenziju nešto jačom „Under Denver“ a da nisu zaboravili kako da budu teški (kao nekada) pokazuju u „Eve“ ili „I Am One“. Njihove balade umeju da budu ljigave ali „Vultures“ je predivna, kao i duet sa reperom Bingx-om u numeri „Empire“.

Zvezda ove ploče je Danny Worsnop, ne samo da peva bolje nego ikada nego ume i da vrišti kada je to potrebno. ’Asking Alexandria’ je album koji vam se svidi na prvo slušanje a svakim novim je sve bolji i bolji. Kao bend koji se kandidovao za nove headliner-e metal scene pokazali su da ozbiljni pretendenti tog zvanja!

Mike Stankovich