Uoči velikog koncerta u Domu omladine grupa Ti objavila video za pesmu “Srce udara”!

Nakon dve godine od objavljivanja albuma "Život u dvoje" duo Ti ima novu pesmu! U pitanju je singl "Srce udara" koji je snimljen uživo na jednom od beogradskih krovova, a audio i video produkciju potpisuje kolektiv dRect. Pesma je dostupna za download na bandcamp stranici benda.

Radi se o sjajnom ukrštanju akustičarskog folk roka sa savremenim dance bitom, što otvara nove prostore doživljaja pop pesme. Potpuno ekskluzivno iskustvo ako uzmemo u obzir da je ovo prva kompozicija grupe Ti koju šarmantno i, naravno, sa srcem peva Trajče, do sada pomalo prikriveni član ovog dua!


Podsećamo da će grupa Ti, obeležiti pet godina postojanja koncertom u subotu, 9. decembra, u sali Amerikana Doma omladine Beograda, uz specijalne goste, grupu Turiste, novi bend iz Beograda čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi turista poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze poput turista. U početku inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je sve učinilo Turiste jedinstvenom i najkompletnijom novom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Ti je duo iz Beograda koji čine Trajče Nikolovski i Ilija Duni. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u leto 2012. osnivaju Ti. Nadovezujući se na rad grupe Petrol, koja joj prethodi, oni su u rokenrol rečnik uneli pojmove elektronske muzike, kao i neopsihodelije, inspirisane zvukom ranih Velvet Underground. Da stvar bude originalnija pobrinuli su se dodajući plesne elemente, što je doprinelo da njihov autentičan gitarski zvuk bude moderan i iznad svega opasno zavodljiv. Ono po čemu su postali poznati posle jednog EP-a, dva albuma i niza spotova, jesu pesme zaraznih melodija i hipnotičkih tekstova, koje uz sjajan dvoglas i ritmove koji obuzimaju  na nezaboravan način boje stvarnost toplinom ličnog doživljaja. U vremenu u kome kao da više niko ne piše pesme koje mogu da se pevuše i traju, pojava i rad grupe Ti predstavljaju izuzetno dostignuće!

Ulaznice su dostupne na svim Eventim prodajnim mestima, kao i na blagajni Doma omladine Beograda po ceni od 500 dinara.