Na korak do konačnog duševnog propadanja i u trenutku pronalaženja vječne tame, na vratima kraja čeka Sal Abruscato, čovjek koji zna kako pogoditi pravu notu patnje i pretvoriti ju u depresiju kojoj nema lijeka.

Glazbenu karijeru je započeo kao jedan od osnivača legendarnog gothic/doom sastava Type O Negative. Zajedno s preminulim frontmenom Peterom Steelom je 1989. godine stvorio bend koji je s vremenom postigao izuzetan uspjeh, a sve zahvaljujući Peterovim dubokim vokalom, sporim i teškim rifovima, te mračnim i okultnim tekstovima. Unatoč tome, nakon izlaska trećeg albuma „Bloody Kisses“ (1993.), Sal napušta Type O Negative i pridružuje se velikanima tuge, sastavu Life Of Agony, netom prije snimanja njihovog prvog albuma „River Runs Red“. S njima je aktivan i danas, ali s obzirom na česte prekide u radu i turbulentnim zbivanjima unutar benda, Sal osniva novi bend A Pale Horse Named Death zajedno s drugim bubnjarom Type O Negativa Johnny Kellyjem, gitaristima Matt Brownom i Eddie Heedlesom, te basistom Eric Morganom. 
fotografija preuzeta sa zvanične stranice benda
Pojavili su se 2011. godine s albumom „And Hell Will Follow Me“ koji je prožet savršenim zvucima tame i depresije. Moglo bi se zaključiti kako je Sal donio svojevrsnu mješavinu zvukova i stilova svojih nekadašnjih sastava Type O Negative i Life Of Agony. Najveći hitovi s albuma su definitivno: "As Black as My Heart", "To Die in Your Arms" i "Die Alone" na kojoj pjeva i Ketih (Mina) Caputo. Dvije godine kasnije izlazi još jedno mračno izdanje, album „Lay My Soul To Waste“ koji donosi izvrsne: „Shallow Grave“, “DMSLT“ značenja „Doesn't make sense living today“ i „Devil Came with a Smile“.

Bend je i dalje aktivan, iako se Sal posvetio radu na nedavno objavljenom albumu Life Of Agony, jednako snažnim „A Place Where There's No Pain“.
Na službenom Facebook profilu, APHND su izjavili: „Thanks for the positive response. I sometimes need a reminder how many fans we have. Now that the LOA cycle is coming to an end I will have time to work and write for APHND. Thank you all for sticking by us.

Novi album će uslijediti, a Sal će zasigurno samo dodatno učvrstiti svoj zvjezdani status princa tame.

Mario Lovreković – Lovra