Teš Sultana je bend sa samo jednim članom - njom samom - i biografijom kakvu nemaju ni dosta stariji od nje. Rođena 15. juna 1995. u Melburnu, gitaru je počela da svira sa samo tri godine a samouko je savladala još više od deset instrumenata uključujući bas, trubu, udaraljke, saksofon i flautu.

Sa 17 godina je upala u loše društvo i počela da eksperimentiše sa narkoticima što je ubrzo preraslo u zavisnost. „Koristila sam sve, pa i heroin. Bilo je jako glupo što sam to dozvolila sebi“, kaže Teš. Upotreba narkotika dovela je do psihoze koja je trajala punih sedam meseci. „Nisam išla u školu, nisam umela da da razlikujem stvarnost od iluzije. Noću bih se budila ubeđena da je još neko u sobi, započela bih i nastavila razgovor sa tom osobom. Ni u čemu nisam videla smisao, ponašala sam se destruktivno a ujedno me je užasavala pomisao na smrt. Tih nekoliko meseci su bili prava agonija.“
Počela je sa rehabilitacijom u čemu su joj, kako kaže, dosta pomogli meditacija i muzička terapija.

Potraga za poslom je bila bezuspešna-poslodavci su je odbijali čim bi je videli. Čvrsto rešena da nastavi da se bavi muzikom, svirala je na ulicama Melburna i u svojoj dnevnoj sobi, a snimke je uploadovala na You Tube. Proslavio je singl „Jungle“ 2016. godine, koji je u rekordnom roku dobio preko 10 miliona prekleda, pored singlova „Notion“ i „Murder to Mind“.

Svirala je u Australiji, na Novom Zelandu i Evropi. Prvi album će biti objavljen aprila 2018., posle čega planira svetsku turneju, drugi album, još jednu turneju, a onda odmor i povratak normalnom životu.
Da nije bilo muzike, ko zna gde bih završila. Definitivno bih bila mrtva.“


Jelena Šošić