Posle tri koncerta sa relativno zvučnim imenima na repertoaru - Daniel Kovač, Kralj Čačka i Lira Vega -  minule subote (16.9.) su u Klubu Vikend nastupila dva muzička projekta za koje bismo mogli reći da dolaze iz nešto tamnijih dubina srpskog undergrounda. Radi se o bendovima Tehno Muda i E-P-P. Inače, bio je ovo zapravo trostuki program, a veče je počelo u 21 čas kada je otvorena izložba printova multimedijalne umetnice Katie Woznicki. Ovu umetnicu poreklom iz Klivlenda znate i kao kantautorku Amanitu Dodolu. Dolaskom u Srbiju Katie počinje da crta stripove i ilustracije i da uporedo pravi muziku za nekoliko projekata: Amanita Dodola, E-P-P I MC Kopy Kat. U Kovačicu Katie je donela svoje stripove i ilustracije u kojima predstavlja bizarne i uvrnute situacije iz svakodnevnog života. Katie potražite OVDE.

Oko 22:30 na binu izlaze Vladimir Nikolić i Katie Voznicki, koji čine muzički projekat E-P-P. Ovo je konceptualni muzički duet ali je nekad u bendu bio i Vuk Palibrk koji je radio aranžmane pesama. Pevač Nikolić na binu izlazi u sasvim ekscentričnom izdanju (kišni mantil, naočare) dok je klavijaturistkinja Katie u malo opuštenijoj varijanti. Muzički projekat E-P-P pravi minimalističke elektronske pesme u formi reklama koje ništa ne prodaju. Njihov moto leži u stvaranju savršenog okruženja za turiste, a tvorci su video igrice “Turizam Bez Granica”. Koriste sintisajzer, ritam mašinu i sempler. Bend iza sebe ima samo jedno izdanje - EPP! - IT'S STRICTLY COMMERCIAL! / EPP! - TO JE SAMO REKLAMA! - trinaest pesama iz 2013. godine koje su se pojavile u samizdat pakovanju. U Kovačici su Vladimir i Katie odsvirali sledeće pesme: Intro, Image, Birthday cake, Teeth, Balkanska rapsodija, Eskimo, Hokus-pokus, Zam, Žene, Copy taste!, Worms, Radioaktivisti, Surfer, Fabrika, Krokodokodil, To je samo reklama, Hologram, Tideland i Outro. Projekat E-P-P potražite OVDE.
 
Konačno, oko pola sata pre ponoći, stejdž zauzima Vojkan Milošev poznatiji kao DJ Zlikovac ali i kao idejni vođa projekta TEHNO MUDA iz Vršca. Radi se o projektu koji je nemoguće opisati u kratkoj najavi. Tvorac ove jedinstvene muzičke avanture Vojkan Milošev je pre par dana izjavio sledeće: "Tehno Muda u subotu u klubu Vikend u Kovačici nastupaju tačno nakon 365 dana pauze. No ovu pauzu sam upotrebio ne bih li razvio novu zvučnu koncepciju. Nastup će biti isto tako nov. Po prvi put TM će nastupiti STVARNO, live bez matrica. Od sada će TM biti stvarno i isključivo LIVE band. Studijskih albuma više neće biti, ...". Na osnovu naziva projekta, rekao bi čovek da se radi o nekoj zezanciji i da će sve ovo biti nešto sasvim neozbiljno, ali pokazalo se da je Vojkan jedan veoma zanimljiv i nadasve ozbiljan autor elektronske muzike. Vojkan je muzičar na tragu onoga što radi i Lenhart Tapes, on u svoju - već sasvim zrelo razvijenu - viziju ambijentalne i tehno muzike ubacuje elemente balkanskog folka i folklora, i malecnu, skoro neprimetnu, dozu harsh noise buke.

U Kovačici se Vojkan Milošev publici predstavio sledećim pesmama, to jest temama: Prestupna godina, Litanija svetog Save kikindskog, (Istarska) Enigma, Ganga i Guslarska tuga. Samo oko pola sata svirke ali zaista odličan nastup, toliko dobar da sam u razgovoru nakon koncerta Vojkanu rekao da bi morao da promeni ime projekta jer ga niko neće shvatati previše ozbiljno ako nastavi pod nazivom Tehno Muda, ili je bar jedan takav naziv zavaravajući, u smislu da zaista očekuješ neku sprdnju i zezanje a dobiješ nešto sasvim intrigantno, ozbiljno, kredibilno i sasvim relevantno. Tehno Muda potražite OVDE.

Bio je ovo još jedan odličan program u Klubu Vikend, malobrojna publika je imala divnu priliku da odluta u one malo tamnije i manje dostupne kutke srpske underground scene. Verujem da su mnogi kući otišli inspirisani za stvaranje ...

Janko Takač