Hill je dvočlani sastav smešten u Beogradu i žanrovski se najbliže može okarakterisati kao doom metal/sludge, sa primesama psihodeličnog noise rocka. Bend je nastao krajem 2015. i nizom raznih događaja došao u formu u kojoj je sada. Publici su se prvi put predstavili kao predgrupa Consecrationu septembra 2016. Hill su Aleksandar Apostolovski (bas i sint) i Darko Marinković (bubanj).


Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Kada smo napravili bend želja je bila samo da se svira, što je slučaj i sada. Samo sada mislimo i na druge stvari, u smislu sada je želja dati svoj maksimum, uraditi najbolje moguće u datom trenutku.

Motivi i filozofija benda...
Glavni motivi benda su posvećenost i rad. A filozofija kao takva proizilazi iz naših ličnih stavova i mišljenja koje mi kao individue donosimo u bend.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
U velikoj meri je lično pražnjenje, naš način da kanališemo razna osećanja. Vreme provedeno u Prostoriji je, jednostavno, drugačije.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Prilično je teško jer je takvo vreme, ljudi lako odustaju. Jedan od dokaza je to da smo mi nastali kao četvoročlani bend, da bi na kraju ostali samo nas dvojica…

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Postoje dva glavna problema u našem slučaju. Prvi se tiče naših poslova, samim tim i nedostatka vremena da bi se bavili muzikom onoliko koliko želimo. Drugi je nedostatak sredstava za opremu u koju je potrebno konstantno ulaganje… Nećemo se baviti problemom publike koje ima malo i time što nema mesta za sviranje, to je već poznata stvar. Mi uživamo u vremenu provedenom u studiju.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?

Pustili bi nekom od drugara ako imamo nešto novo ili nekom za koga mislimo da može da razume šta se tu dešava. Muziku, pre svega, pravimo zbog nas samih.