Critical Solution je niški hard rock bend nastao početkom 2006. godine koji se niškoj publici prvi put predstavio na tadašnjem prvom Beer Fest-u, leta iste godine. Nekoliko hiljada ljudi delovalo je prilično iznenađeno nakon nastupa petorice nepoznatih mladića koji su imali tu čast da otvore ovaj festival. Nakon toga bend je nastavio sa nastupima uglavnom po niškoj klupskoj sceni, koja je u poređenju sa današnjom tada bila znatno aktivnija. Od bitnijih nastupa mogu se izdvojiti nastupi na Kampu mladih izviđača 2006.godine, Friday Night Rock Party 2007. kao predgrupa Nightshift-u, kao i na Plana Demo Fest-u iz 2008.godine.

Nakon pauze od nekoliko godina bend se ponovo vraća 2011. pod nazivom Critical Solution Revisited.  Od tada pa do danas bend nastupa u postavi koju čine originalni članovi i osnivači benda: Nemanja Vacić - vokal, Janko Petrović – gitara, Stefan Marković – gitara, dok su se u međuvremenu bendu pridružili i basista Petar Nonić, a nešto ranije i bubnjar Bojan Ilić. Pored nekoliko svirki u Banovini na tada standardnim rođendanima legendarne niške grupe Mama Rock, bend beleži i nastup na Čupinom Festivalu odnosno Nisomniji 2011.godine.

Ove godine bend snima svoj prvi zvanični singl pod nazivom “Drive” u znak jubileja, tj. više od deset godina postojanja. Očekujte neočekivano bio je i ostao moto benda, tako da je i u budućnosti sve moguće.

Pesma je snimana tokom 2017. godine u studiu ”31” u Nišu pod vođstvom Petra Vuskanovića (Red River Valley) koji je zaslužan i za miks. Na pesmi se kao gost pojavljuje i Ilija Medar, pevač bendova Styptic i Red River Valley. Muzika - Janko Petrović, tekst – Nemanja Vacić. Pesmu poslušajte premijerno na našem sajtu.