Dve godine nakon albuma prvenca "Inkubator zvuka", požarevački bend Transfer blama objavio je svoj "Večito drugi" album. "Inkubator zvuka" predstavio je bend u svom pank rok izdanju sa uličnim OI vokalom. Sa albuma se izvojila štos pesma "Milka Canić" koja se pojavila u vreme dok je Milka i dalje bila aktuelno TV lice. Dobra pesma u pravom trenutku je bila dobar preduslov da se za bend čuje u malo širim pank krugovima što se verujem na kraju i desilo. Ipak čini se da je bendu falilo više nastupa i da nisu uspeli da maksimalno iskoriste momenat u tom smislu. 

Sa drugim albumom koji je pred nama imaju priliku da to poprave i promene. Nakon slušanja "Večito drugog" možda je i bolje što su se stvari ovako razvijale. Dakle, ne bih Transfer blama poredio sa drugim bendovima, poredio bih ih sa njima samima. Jednostavno, ovakvo poređenje mi se samo nametalo dok sam slušao novi album.

Čini se da jedino što su zadržali u odnosu na prethodni album je njegovo trajanje. Kako sami navode, držali su se obrasca "kratkih albuma". I zaista, 20 minuta možda više odgovara formi EP-ja, ali ako imamo u vidu da je pred nama pank bend, onda je termin "album" prikladan. 
Iako su ovo izdanje nazvali eksperimentalnim, sam zvuk nije doneo nešto novo u muzičkom smislu. Eksperimentisanje bi se više moglo odnositi na traganje za drugačijim zvukom u odnosu na prethodni album. Dok je prvi album bio nešto siroviji i svedeniji pank, "Večito drugi" u sebi sadrži nešto tvrđi i aranžmanski kompleksniji zvuk, prilično "catchy" koji čak na prvu ulazi u uvo. Žanrovski, to je melodični, stritpank, prstohvat hardkora i metala (posebno u gitarskim solažama).
Tekstovi su na novom albumu introspektivni, o čovekovim unitrašnjim borbama, nedoumicama, ali (dosta mračno) govore i o svetu oko nas. U odnosu na, na primer, "New Age ljubav" sa prethodnog albuma, zvuče dosta zrelije. Čini se da su momci prerasli te teme i okrenuli se bitnijim stvarima.

Kako su Transfer blama napravili evidentan vizuelni, muzički i tekstualni korak napred jasno je zašto se poređenje sa prvim albumom samo nametnulo. Za dve godine postali su bolji od sebe samih. A to je najveci uspeh.