Neck Deep - The Peace and the Panic



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kako predstaviti Neck Deep? Najpoznatiji pop punk bend sa Velsa je pomalo dosadna formulacija; budućnost pop punk-a – pretenciozno ali ne nerealno; najbolje je reći ovo je bend koji će za par godina biti veliki kao što su Blink-182 i Green Day. Sa trećim albumom ’The Peace and the Panic’ ulaze u mainstream vode na način na koji neće da posrame ni jednog fana koji ih prati od EP-ja ’Rain in July’ sa kojim je sve počelo 2012. godine.

’The Peace and the Panic’ je sa pravom nosio titulu najočekivanijeg izdanja 2017. godine na portalima koji se bave alternativnom scenom. Neck Deep danas možda izgledaju kao da dolaze iz Kalifornije ali su uspešno izbegli amerikanizaciju i ostali dosledni svojim temama koje se kreću od nesretnog detinjstva, promašenih ljubavi i ostalih divnih stvari u životima mladih danas.
Sam album deluje ispeglanije i sa manje oštrine od prethodnog ali ipak sadrži neke od najtežih numera koje su do sada snimili. Bend zvuči perfektno i mnogo kompleksnije nego ranije a Ben Barlow vokal je savršeno raznovrstan.

Kroz album se propliću klasični pop punk segmenti sa par veselih i nekoliko tužnih momenata. Otvaraju sa dve odlične „Motion Sickness“ i „Happy Judgement Day“ i odmah znate na čemu ste. Taj prepoznatljivi Neck Deep zvuk kome je teško odoleti je osnova ove ploče. Ipak može da se čuje i nešto drugačije kao simpatična „Parachute“. Pokazuju maksimum zrelosti sa „In Bloom“ koja će se dugo pamtiti. Vrhunac oduševljenja je gostovanje Architects frontmena Sam Carter-a u zajebanoj „Don't Wait“. Obratiti pažnju još i na: „19 Seventy Sumthin'“, „Where Do We Go When We Go“... najbolje je preslušati kompletan album, više puta...

Mike Stankovich



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva