Škotski bend Mogwai najavili su novi album "Every Country's Sun", koji izlazi 1. septembra za izdavačke kuće Rock Action i Temporary Residence. Bend je objavio i video za prvi singl Coolverine, a kao i pesmu "Party in the Dark", za koju sada možete pogledati i video, koji je režirao  Craig Murray. Video je inspirisan naučno fatastičnim i horor filmovima 80-ih godina. "Praktčni efekti u ovom filmu kreirani su uz pomoć skulputra od silikona, koje su napravljene uz pomoć kalupa od voska. Video je snimljen u toku 10 dana kombinacijom stop-motion tehnike i time-lapse snimanja" stoji u izjavi za medije povodom ovog video spota.

"Every Country's Sun" je prvi album bez John Cummings-a koji je napustio bend 2015. godine. Postava benda je sada u sledećem sastavu: Stuart Braithwaite (gitara, vokal), Barry Burns (klavijature, kompjuter, gitara), Dominic Aitchison (bas), i Martin Bulloch (bubanj).

U mediskoj izjavi album je opisan kao: "Ova muzika je kao školjka, zaštitni audio oklop, sačinjem od orgulja i disonantnih, distorziranih gitara koje se savijaju po ivicama, uvrtajući svet i stvarajući novu realnost u kojoj bi ste rado živeli".

Braitwhite je izjavio "Ono što se dešava u svetu i politički i socijalno utiče na vas. To je stalno u našim mislima, posebno u Americi. Mi smo već polako preboleli škotski referendum, a onda je došla Bowieva smrt, pa Brexit i na kraju Trump. Album je stvaran u veoma turbulentnom i napetom periodu i zato ovaj album zvuči pomalo kao štit od svega toga. Možda to samo ja tako vidim, jer bukvalno je stvaran za mene."