„KOD 21“ objavljuje Šabačko pozorište i nastao je kao „logistička podrška“ jednom od najkvalitetnijih srpskih pozoriših festivala u Srbiji – „Pozorišnom proleću“. Časopis je posvećen kulturi i umetnosti i obuhvata univerzalne teme iz oblasti teatra, filma, književnosti, muzike, likovne umetnosti, arhitekture...
U svom sedmom broju, koji je u celini posvećen pozorištu, i koji je uredila Dragana Bošković, teatrolog, inače urednica za pozorište u Redakciji časopisa,“Kod 21“ donosi autorske tekstove značajnih domaćih i stranih pozorišnih teoretičara i praktičara, o ovogodišnjim festivalima: „Danima komedije“, „Pozorišnom proleću“,“Jokimu“, „Sterijinom pozorju“... O gorućim teatarskim temama pišu Ana Tasić, Gradimir Gojer, Zoran Karajić, Aleksandar Milosavljević, Zoran Đerić, Slavenko Saletović, Vukica Strugar, Tanja Nježić... U „Teatralijama“, nemačka teatrološkinja Nina Mazur piše o slavnom italijanskom reditelju, Pipu Delbonu, a Dragana Bošković prikazuje „Dnevnike“ Milana Đokovića, o upravnikovanju u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Sedmi broj časopisa „Kod 21“ je obogaćen dramskim tekstom Ninoslava Đorđevića „Rubište“, sa beleškom Kokana Mladenovića.
       Promociju je moderirala Maja Mitić, umetnička direktorka Nisville Jazz Theater festivala. O novom broju ovog referentnog časopisa govorili su glavni urednik, Zoran Karajić, inače direktor Šabačkog pozorišta i festivala „Pozorišno proleće“ i urednica ovog broja, Dragana Bošković, koja predsedava  žirijem kritike prvog pozorišnog festivala na Nisville-u.
       Na promociji je rečeno da će pozorišna tema sledećeg broja časopisa „Kod 21“, koji izlazi četiri puta godišnje, biti posvećena svim žanrovima ovogodišnjeg Nisville Jazz Festvala.