Silverstein se ne nalaze na radaru mnogih poznavaoca muzike. Jedan su od onih bendova koje kada prvi put slušate pomislite: „Zašto ovo nisam ranije čuo?“. Sa skoro dvadeset godina karijere i devet studisjkih albuma trebalo bi da su rekli već sve što su imali da kažu, ali nije tako. ’Dead Reflection’ je na jedan način sve ono što se od njih očekuje ali na drugi i nešto sasvim novo.

Kao bend koji se opredelio za post-hardcore pravac osuđeni su da uvek budu nedovoljno heavy za metalce a previše heavy za rockere. Na novom izdanju ima materijala koji će sve da oduva, kao i nekoliko numera u njihovom prepoznatljivom stilu a i par balada za one najemotivnije.
Možda su već previše dugo na sceni ali još uvek mogu da iznenade; „Retrograde“ ide punom snagom, „Ghost“ će opstati kao jedan od njihovih većih hitova a „Lost Positives“ savršeno se provlači između teških rifova i melodičnih vokala. Vraćaju retro post-hardcore zvuk sa „Whiplash“ ili pop-punk u „The Afterglow“, emo u „Aquamarine“...

Silverstein su izuzetno nepravedno podcenjen bend na alternativnoj sceni. ’Dead Reflection’ kao i prethodni album ’I Am Alive in Everything I Touch’ (2015) nepobitno dokazuju kreativnu snagu i energiju koju oni imaju u svojoj muzici. Njihovo vreme definitivno nije prošlo!

Mike Stankovich