Sedansored je bend koji je nastao 2002.godine kao solo projekat peruanskog muzičara i umetnika Rikarda Van Silve (Ricardo Van Silva). Ipak za zvaničnu godinu osnivanja grupe uobičajeno se uzima 2014.godina kada  Sadansored zapravo prerasta u bend u punom smislu i to u norveškom gradu Bergenu. Vođen i inspirisan svojim idolima, grupama poput Nirvane, Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden i dr, Ricardo Van Silva konačno pokreće svoju grandž priču i to u gradu koji po mnogo čemu podseća na Sijetl. Odatle i potiče krilatica ”Bergen is a new Seattle”, koju je prvi lansirao sam Van Silva, sa željom da u gradu čuvenom po black metal sceni u kojem neprestano pada kiša, pokrene novu grandž scenu.


Sedansored je tokom prvih godina postojanja promenio dosta članova ali se postava ustalila početkom 2016. U bend tada dolazi i Janko Petrović, momak sa naših prostora, gitarista niškog benda Critical Solution Revisited i beogradskog Filthy CatHouse. Pored Van Silve kao frontmena, tekstopisca, gitariste i glavnog vokala, Petrović dobija ulogu solo/lead gitariste. Pored njih bend još čine ritam gitarista Thomas Foldal, basista Kjetil Johnssen Beijer i bubnjar Kenny Murgula. Tako bend dobija internacionalni karakter pored toga što se zvanično vodi kao bend iz Norveške.
Tokom prve dve godine postojanja bend izbacuje singlove ”Methadone”, “Die Neighbour Die” i “When A Girl Say Hey”. U leto 2016. Počinje snimanje albuma prvenca pod nazivom “Why?” koji je svetlost dana ugledao 23. juna 2017. Album se može naći na svim digitalnim platformama dok se tvrde kopije za sada distribuiraju u Južnoj Americi, gde bend uživa veliku popularnost. Album je izdat pod etiketom sopstvene  izdavačke kuće benda Broke ‘N’ Sober.