Prvi dan “Nektar Ok Festa” okupio je regionalne zvezde koje su oduševile posetioce ove manifestacije.

Festival je otvoren nastupom Nebs Jacka i G. Edda na “OK Summer Stage”. Prve zvuke elektronske muzike ljubitelji ovih ritmova dočekali su rasplesani u bazenu koji je uvršten na mapu najvećih prirodnih bazena u Evropi.

DJ-evi su se na ovoj bini smenjivali sve do 18 časova, a u međuvremenu je počela žurka u kampu na “OK Stage” nastupima Justin’s Johnson, a potom i Straight Jackina.

Predgrupa na glavnoj bini Maljčiki – tribute band Novi talas zagrejala je publiku za nastup popularne beogradske rege grupe Del Arno Band. Glavna zvezda prve večeri festival bila je jedinstvena Josipa Lisac, hrvatska pevačica, koja je zbog svog pristupa muzici na daleko poznata i priznata, ne samo u regionu, već i šire. Smenjivali su se brojni hitovi “Magla”, “Tisuću razloga” , čije je stihove publika ponavljala sa oduševljenjem.

Izlazak na binu  regionalno poznatog benda Disciplin a Kitschme, bio je pravi muzički začin večeri, a Koja je za ovu priliku priredio “festivalski set – listu hitova”, koja se razlikovao od uobičajenih koncertnih.
Žurku, koja je trajala do ranih jutarnjih časova, na After Party-ju, na “OK Stage”, nastavio je Coyote.

Ljubitelji sedme umetnosti mogli su da uživaju na OK Cinema Stage-u uz film “Sing Street”.
Večeras nastupaju TBF, Van Gogh i Psihomodo Pop.  Ljubitelji filmske umetnosti uživaće u OK cinema zoni, koja se i ove godine realizuje u saradnji sa Operacijom kino i Sarajevo film festivalom, u okviru koje će večeras  biti prikazan fim “Tour de France”.