Hej, sećate se Librationa, fanzina za (ne)kulturu čitanja, (anti)umetnost, (pseudo)nauku? Zapravo krenuo je sa radom pre tačno tri godine. Baš na samom njegovom početku smo razgovarali sa Desyom koji nam je tada približio čitavu priču. I ako do sada niste imali prilike da se susretnete sa ovim trenutno jedinstvenim glasilom kod nas skoknite na pomenuti intervju

Tri godine rada su iznedrile četiri broja od kojih je (ako me sećanje ne vara) samo prvi bio tematski slobodan, dok su drugi, treći i četvrti uvek imali temu (manifest, strah, žena...). I skoro svakim smo se bavili, pa ako vas ne mrzi pročešljajte malo arhivu. "Search" opcija i dalje fino radi.

Elem, kako to obično biva, od fanzina se ne živi, a valja nešto i jesti pa su radne i porodične obaveze Desyu malo udaljile od čitave priče. I otud najveća pauza između dva broja do sada. Tema petice je bila "dada" u čast stogodišnjici osnivanja ovog umetničkog pokreta. Materijal je čini se lako sakupljen ali je realizacija morala da sačeka. I evo, danas je "metadada" tu. Najpre u "print ready" PDF obliku (prvi put do sada) tako da i sami možete, ukoliko želite, odštampati svoj primerak. Kao što autor reče, štampate prvo parne pa neparne stranice, kako se radi o dadi nećete pogrešiti da odštampate i složite fanzin potpuno po sopstvenom izboru. Jer dada i ne trpi neka pravila, niti su joj potrebna.

Sadržaj vam nećemo prepričavati jer u ovom slučaju i nema smisla. Smisao ćete ovom broju sami dati. I tu leži lepota dade. Jednostavno skinite, a za fizički primerak se javite ovde.