Jedan od najbitnijih pank-rok bendova u regionu, šabački Goblini, ove godine proslavlja dvostruki jubilej, 25 godina od osnivanja benda i 20 godina od izlaska albuma „U magnovenju“ . U okviru slavljeničke turneje, bend će posetiti i Niš, gde nastupa 14.jula zajedno sa Cepenim Ćuncima iz Ladovice.Početak ovog zajedničkog koncerta najavljen je za 21 sat, a mesto dešavanja je dvorište Univerziteta, poznatije kao Banovina.Bend najavljuje da će na repertoaru biti celo „Magnovenje“, a mi smi iskoristili priliku da pitamo Goluba ko su „Anja“ i „Petra“- jedni od glavnih likova ovog kultnog albuma.


- Anja je bila pevačica grupe Videosex na koju smo se svi ložili kao klinci.To je bila najlepša devojka našeg odrastanja.Ona je predstavljala (a i dan danas predstavlja, pošto je kao vino) savršen spoj inteligencije, seksepilnosti i skromnosti.Neko nam je doneo njenu kasetu na probu, slušali smo i u priči se pokazalo da smo svi manje-više zatelebani u nju. Shvatili smo da je red, ako je već dotle došlo, da joj se i pokloni pažnja, pesma-omaž. Hteli smo u jednom trenutku na Magnovenje album da ubacimo jednu obradu i jednog dana je Vlada došao na probu sa idejom da obradimo pesmu grupe Videosex - Kako bih volio da si tu.Ona je bila neka b5 pesma odsvirana na sintisajzerima - mi smo je odsvirali žestoko na gitarama - "upankerisali" i od prosečne pesme - danas se potvrđuje dobili Hit pesmu. Anja je bila je prijatno iznenađena. Čak je bila 1997. na našem koncertu u Sloveniji. Naravno, nije imala hrabrosti da se upozna sa nama. Saznali smo da joj se pesma svidela i nije je shvatila banalno. Nažalost, ništa više od toga. Bila je lepa kao devojka, a sada je prelepa žena.

Petra čovek koji je sa nama prošao sve, a nikad ništa nije svirao ili radio u bendu. On je bio naš drugar. Fin i kulturan mladić do trenutka kada se družio sa nama - išao je na svirke sa nama i nalazili smo ga u svakakvim "ludim" situacijama, npr. kako spava u kanalu pored kombija. Uvek je imao priču da pred susret sa nama pije rakiju sam kući, a sudeći po njegovim avanturama to je možda i bila istina. Napisali smo pesmu o njemu, zaslužio čovek 100 posto – otkriva Golub.
______
Ulaznice za niški koncert mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni od 600 dinara u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65) i pivnicama Nemir (Obilićev Venac 35) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12), dok će na dan koncerta koštati 700 dinara.