Rezerve su rock bend iz Makarske. U ljeto 2014. snimaju svoj prvi EP ''Evo Rezerve!'' s kojega su i snimili svoj prvi spot za singl ''Nema Para'' te drugi ''Daj Poljubac'' koji ih 2015.g. šalje u Banjaluku na ''Demofest'' gdje osvajaju žiri, publiku i drugo mjesto festivala.
Nakon velikog uspjeha na ''Demofestu'' izlazi pjesma ''Ne voli, ne voli'' za koju je rađen video spot pod palicom Milana Latkovića. 2016. godine prijavljuju se na ''Karlovačko Rock Off'' gdje osvajaju prvo mjesto što im je donijelo novu pažnju medija i publike te diskografski ugovor sa ''CroRec'' za nadolazeći album. Sljede singlovi ‘’Madona’’ te aktualni singl ‘’Potoci suza’’ za čije su spotove ponovno zaslužni Milan i njegova ekipa.


Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Bend smo napravili iz potrebe da izbacimo svu svoju ljubav i podjelimo je sa drugim ljudima. Za nas je bend svetinja a za slušatelje bi trebao biti dobra zabava i inspiracija za sreću.

Ideologija, motivi i filozofija benda...
Nemamo ideologiju a motiv je zabava i slava. Ne volimo puno filozofirati i zato samo pišemo ljubavne pjesme.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Mi nismo socijalno osvješten bend, prije bi rekli da smo socijalno onesvješten bend, jako smo ljeni i najviše se volimo družiti, skladati i nastupati.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Jako teško. Evo već smo promjenili tri člana u bendu, i na sreću ostali smo svi super jedni s drugima. Bend se iz dana u dan suočava sa novim dječijim bolestima, dok god se one ne ponavljaju to je dobar znak da se ide naprijed.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Gluhi telefon oko kupovine vina za probu, odgovaranja na mailove, sređivanje prijevoza,  kašnjenja na kave, žicanje duvana, besparica… ide to u nedogled ☺

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Fiat punto 1.2. cabriolet ’99 godište, ljeto, četri zgodne cure  na putu za more s vjetrom u kosi slušaju Rezerve.