Flip Flop Fatality je riječki rock trio koji postoji od zime 2014. godine. Raspadom Hesus Attora, Medanić Vedran (bass gitara)i Karabaić Hrvoje (vocal i keys) tražili su bubnjara za svoj novi projekt.
Bubnjarka Crnković Lena je izašla iz post rock/metal banda Asheraah negdje u tom periodu i slučajne okolnosti su dovele to toga da zasviraju skupa.
U početku su to bila dugačke improvizacije da bi se trio dobro muzički upoznao. Nakon nekoliko mjeseci počeli su radit na prvim zajedničkim skladbama koje su bile spoj psihodelične glazbe i math rocka. To je svima bilo nešto novo, te su FFF nastavili radit u tom smjeru našavši svoj vlastiti izričaj.


Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Željeli smo nastaviti raditi iskrenu i dobru underground muziku, a opet pobjeći od onoga što smo radili u bivšim bandovima.
Počeli smo izbjegavati gustu i isprekidanu strukturu pjesama kakve smo recimo radili u Hesus Attoru. S jedne strane nam je to dosadilo, a s druge smo htjeli raditi nešto drugačiju glazbu i to je naravno oslobodilo neke naše druge strane.
Poečli smo vrtit jednostavne ili matematički zahtjevne rifove u krug da dobijemo repeticiju i to nam se svidjelo. Daleko od toga da tu nema i buke i progresive, ali je dobro začinjena sa space synthevima i ambientalnim tribal djelovima.
Svirajući uživo publika je to jako dobro prihvatila. Mislim da band i muzičari uvijek trebaju ići dalje i razvijati svoj stil. Uglavnom raspadom naših bandova jednostavno nismo htjeli nastaviti istu priču i napravili smo nešto novo.

Ideologija, motivi i filozofija benda...
Sviranjem odvući zle sile koje su oko nas i koje nas svakodnevno okružuju, i ljude na koncertima  prebaciti u magični cirkus psihodelije zvan FFF :)

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Muzika koja nije sakrivena u podrumu je komunikacija sa društvom. Naše ideje, način intrepetacije dinamika, energija, sve se nakraju pretvori u jedan netipični jezik i jednu priču ili poruku. Ako ništa drugo može biti bjeg od đumbusa koji nas okružuje i putovanje na imaginarna mjesta. Ovisi od raspoloženja nas kao pojedinaca i nas kao skupine. Nekada ćemo se uspijeti izraziti jasnije, pa ce biti energičnije, a nekada ce biti nekako drugačije. Nekada se ni mi među sobom nemožemo sporazumjeti, pa ce biti i kontrolirane i nekontrolirane buke. Može biti svašta :) Nekome ćemo baš pasati, a neki će zacepiti uši… Sto ljudi sto ćudi :D Ako imamo potrebu se svijesno ili nesvjesno "isprazniti", možda baš to slušatelju bude najbolje. Iskrena energija uvijek se prepozna.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Okupiti ljude u bendu može biti najteži posao na svijetu, a s druge strane može biti nesto najjednostavnije. Ljubav prema glazbi, međusobno prihvaćanje i iskreni odnos donosi jake temelje  bendu. Odnosno u održavanju više različitih osobnosti na jednom mjestu, što je u današnje vrijeme težak zadatak. Imamo iste želje: ljubav prema muzici, muzički rast i na kraju nasa muzička komunikacija koju smo do sada izgradili i koju želimo prenjeti i našim slusateljima. Volja za daljnjim stvaranjem i oprez da sami sebe ne stavimo ispred muzike, što u puno slučajeva dovodi do uništenja odnosa. Čuvamo se i pazimo na puno razina :)  Zvuči kao recept, ali eto nama je lijepo.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Problemi uvjek postoje nećemo im davati važnost, ako postoji problem uvijek postoji i rješenje. Ako su nam mišljenja različita, u bilo kojem području bilo muzičkom ili organizaciskom ili sl. najbitnija nam je komunikacija. Treba i punooo komunikacije da bi našli rješenje koje je na kraju najbolje za cijeli bend, to jest za muziku. Moto gdje ima problema ima i riješenja, jer inace nebi postojalo problema i nista se nebi desavalo, ako je potrebno i malo kaosa da bi se iz toga nesto novo napravilo i to je uredu. Glavno da nam je glava bistra i da nema ljutnje i zamjeranja.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Naš bend pustili bi cijelom svijetu, tko god može čuti i razumjeti naš izričaj i koga potiče na bilo što i na dobro i na loše. Radimo ono što volimo i također želimo to podjeliti sa svima koje zanima. Ako vam je fuj nemojte klikati :)