Progressive metal bend iz Inđije - Alitor, objavio je posredstvom svog youtube kanala spot za numeru „Patterns of Redemption“. U pitanju je novi singl benda koji je snimljen prošle godine u beogradskom studiju Citadela Sound Production. Ovaj singl najavljuje novi album benda koji će biti objavljen do kraja godine.

Sastav je, kao i do sada, tokom snimanja nadgledan producentskom palicom Luke Matkovića iz sastava Quasarborn, dok je za režiju spota bio zadužen Nemanja Ćeranić. Ćeranić je inače veoma perspektivan mladi filmski autor iz Inđije (dosadašnji radovi: „Soba smrti“, „Stočar“, „Poslednje veče doktora Jesvila“), koji je na nedavno zatvorenom konkursu Filmskog centra Srbije dobio novčana sredstva za snimanje prvog akciono-futurističkog filma pod nazivom „Volja sinovljeva“, čije je objavljivanje planirano za 2018. godinu.

O saradnji sa Nemanjom i daljim planovima benda upoznao nas je Marko Todorović, frontmen sastava: "Ova numera predstavlja svojevrsni most između našeg prvog i drugog albuma čije je snimanje planirano za jul 2017. Spot smo realizovali u saradnji sa našim prijateljem Nemanjom Ćeranićem i produkcijskim timom koji je on okupio – uglavnom su to trenutni i svršeni studenti fakulteta dramskih umetnosti. U pitanju je jedna jako talentovana grupa mladih ljudi. Obostrana želja za saradnjom je postojala već nekoliko godina i drago nam je da smo uspeli da istu realizujemo u vidu našeg prvog spota. Pored svih okolnosti, ograničenog budžeta i poteškoća sa kojima smo se susretali tokom realizacije ovog projekta mislim da je finalni rezultat sjajan - apsolutno je u harmoniji sa emocijom/atmosferom pesme. Patterns of Redemption je numera koja se neće naći na 2. albumu benda, ali će ista biti objavljena digitalno. Takođe, pomenuta pesma će se naći i na nekolicini kompilacija, ali o tome, promotivnim koncertima i drugim aktivnostima koje će pratiti izdavanje ovog singla ćemo pričati u narednih nekoliko dana.”

Filmsku ekipu su činili:

Režiser: Nemanja Ćeranić
Scenario: Strahinja Madžarević
Montaža: Marko Marjanović Marinčić
Direktor fotografije: Milan Petković
Glumac: Milan Tane Tankosić
Šminker: Andrija Ravas