Glazbeni sastav Emphasis izbrusio je svoj jedinstveni zvuk oslanjajući se na izražene rifove i mračnu atmosferu. Spoj metal i post rock glazbe koordinate su ovog projekta, spajajući žestoke elemente s melodičnim dijelovima te mnoštvom ambijentalnih prijelaza. Ovaj sastav, inače iz Hrvatske, premošćuje nekoliko glazbenih žanrova, a inspiraciju traži u velikanima kao što su Caspian, Russian Circles, This Will Destroy You, Enslaved i Isis. Ovaj je kvartet osnovan u Čakovcu, malenom gradiću na sjeveru Hrvatske. Godine 2007. predstavili su svoj hvaljeni debitantski album Elements of Morrow, koji je uspješno sjedinio heavy metal, post rock i alternativne žanrove. Drugim albumom, Gliding Over All, dečki su dalje definirali temelje prepoznatljiva zvuka, uz moćne melodije, čvrste gitarske rifove, odzvanjajuće činele i druge elemente koji su na vrlo inovativan način dodatno zaokružili njihov bogat zvuk.


Njihovo posljednje ostvarenje, Black.Mother.Earth, kolekcija je sporih i teških pjesama s naglaskom na monolitičnim gitarskim rifovima i bogatom ritmu. Uzbudljivim novim idejama i suradnjama na albumu, Emphasis odvodi svoj prepoznatljiv zvuk korak dalje, dajući tako svoj doprinos lokalnoj alternativnoj metal sceni te ponovno potvrđujući svoj status istinskih predvodnika lokalnog pokreta koji naginje spajanju heavy metal i post rock glazbe uz naglašenu melodioznost. Ovim albumom kupujete kartu u sonični svijet koji upotpunjuje odličan cover umjetnice Ines Lala. Na njemu prevladavaju sive teksture koje samom zvuku daju dubinu i smisao, osiguravajući slušatelju sveobuhvatno glazbeno iskustvo. Naslov albuma Black.Mother.Earth engleski je prijevod naslova romana lokalnog pisca Kristiana Novaka, ili izvorno Črna mati zemla. To je ujedno i hommage članova sastava predjelu Hrvatske iz kojega dolaze, s obzirom da je i sam autor knjige rodom iz Međimurja.

Upravo sa ovog albuma snimljen je spot u režiji Dine Topolnjaka te prema scenariju Kristine Štebih koji obuhvaća dvije skladbe. Radnja nas odvodi u mračnu i sumornu šumu negdje u Međimurju, dočaravajući mističnost Emphasisova posljednjeg albuma, Black.Mother.Earth. Nakon umornog, otegnutog uvoda, nježni ženski vokali skladbe Muna prate mladu djevojku (u izvedbi glumice Ene Jagec) na njenom putu u nepoznato, naglašavajući napetu atmosferu turobne šumske kulise. Sanjiva melodija prošarana arpeggio gitarama iznenada je prekinuta skladbom Iam, uz scream vokal koji nas uvodi u plesni vrhunac Vilima Poljanca. Suprotstavljene strane – nevina i divlja – napokon se sjedinjuju, izmijenjujući vlastite osobnosti.