„Muzika za ulicu“ je prvi album kantautora Astora Lajke. Snimljen je u „Tiny Room“ studiju u Kraljevu, a produkciju potpisuje Filip Pandrc. Ceo album je snimljen u živom izvođenju, tokom nekoliko slobodnih sati pre Lajkinog nastupa u kultnom kraljevačkom lokalu „Veselo majmunče“. Na albumu se nalaze autorske pesme na akustičnoj gitari koje je Astor Lajka izvodio na ulicama gradova Srbije tokom prve turneje umetničkog pokreta „Sobakaisti“, u oktobru 2016. godine. Naslovnicu albuma napravila je Jovana Steković.

Astor Lajka je odlučio da ne zadržava prava na pesme, već je ceo album ostavljen za slobodno korišćenje, što znači da svi koji žele da iskoriste muziku ili obrade pesme, imaju pravo da to učine bez nadoknade autoru. Album „Muzika za ulicu“ je dostupan za besplatno skidanje sa bendkemp stranice, ali se publika ohrabruje da svojom donacijom podrži autora, jer svaka, pa i najmanja donacija, mnogo znači.



Astor Lajka je rođen u Valjevu 1988. godine. Odrastao je u domu za nezbrinutu decu, a u svojoj četrnaestoj godini je počeo da svira na ulici. Radio je u cirkusu, sarađivao sa pozorišnim trupama i kabareima. Od 2015. godine član je umetničkog pokreta „Sobakaisti“. Frontmen je i gitarista alternativnog benda „Lajka na Mesecu“ iz Gornjeg Milanovca. Trenutno živi u Požarevcu i radi na sajtu posvećenom sviranju na ulici - „Busking around the world“.