La Volpe je alternativni rock band iz Splita nastao sredinom 2014 godine. Nakon 3 dobro radijski prihvaćena studijska singlea, 20ak nastupa po Hrvatskoj i BiH band se odlučuje na snimanje debitantskog albuma. Glazba koju La Volpe stvara i izvodi može se svrstati u alternative/garage/indie rock koji bez prevelikog kalupa izbacuje diversne skladbe koje povezuje samo zajednički naglasak na značaj. Nedavno su izdali album  Way Away, koji sadrži 11 diversnih stvari, sve su skladbe autorske osim 11. bonus trake koja je tribute preminulom velikanu Davidu Bowieu.

   
Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima? 
Bend je osnovan kako bi kao pojedinici izrazili svoje mišljenje o svijetu u kojem živimo kroz svoju vrstu umijetnosti. Nama ovo što radimo ima neko značenje, svaka pjesma ima svoju priču. U današnjem svijetu u kojem je sve isprazno i bez značenja, nama je cilj dokazati da mi nismo.
Ideologija, motivi i filozofija benda
Glavni motiv su nam lajkovi na facebooku. MMM.
U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Pa definitivno doživljavamo bend kao način javnog iznošenja svog mišljenja i stava, a i u velikom mjeri svoje osobnosti koju stavljamo u nastup i glazbu.
Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Jako jako teško.
Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Nedostatak medijskog prostora za nekog tko svira alternativu u rock glazbi, koja je alternativa u očima šire javnosti. Alt –ception.
Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Na sprovodu random narkomana. "Nije vaš sin bio toliko loš, mogao je radit i ovo" PLAY.