Divlje svinje su pank rok bend iz Novog Sada. Nastale su početkom 2016. godine voljom četiri čoveka, da kroz pank muziku izbace iz sebe svu svoju energiju i emocije. Kroz naredna četiri godišnja doba, Aleksa, Steva, Novelja i Frane su se zatvorili u prostoriju, napravili šesnaest pesama, potom ušli u studio i snimili te pesme. Kako se ne može bez spota, i to su uradili. Snimili su spot za pesmu Ne gledajte televiziju. I evo ih sada u Helly Cherry-ju.


Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Želja je bila napraviti dobar bend. Uvežban, usviran. Bend sa stavom. Iskren. Mislimo da slušaoci to prepoznaju.

Ideologija, motivi i filozofija benda...
Motiva ima na pretek. Gde god se čovek okrene. U pesmama smo želeli da ukažemo i kritički se osvrnemo na pojave u našem društvu, politici. A i sire, kako kažu gospoda koja su nas upropastila.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Ukoliko to naše ispucavanje i pražnjenje izazove neki odjek i komunikaciju sa publikom i društvom, utoliko bolje. Cilj je ispunjen. Zar ne?

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Ako se misli na bend, onda je lako. Dovoljna je velika želja, upornost i iskrenost. Teme dolaze same.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Sam žanr muzike koju sviramo, nije zastupljen u glavnim, velikim medijima, pa se sporije stiže do publike. Ali tu je internet

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Pošto je dogorelo do noktiju, svakom i u svakoj prilici.