'Taboo' o kojem priča celi svetSviđa ti se? Javi ostalima!

 
Mračna mini-serija "Taboo", čija se radnja odvija 1814. godine, nedavno je premijerno emitovana i već nakon prve epizode ostvarenje je privuklo veliku pažnju publike širom planete.

Serija prati Džejmsa Kezaju Delejnija, čoveka koji je proputovao celi svet i vratio se potpuno drugačiji. Svi su mislili da je odavno mrtav, ali on se vraća iz Afrike u London da nasledi ono što je ostalo od velike prevozničke kompanije njegovog oca i da ponovo izgradi svoj život.

Već pre samog emitovanja serije lestvica očekivanja je bila postavljena prilično visoko. Stručnjaci ističu da taj podatak ne iznenađuje jer su producenti ovog ostvarenja Ridli Skot i Stiven Najt, dok je sam koncept serije osmislio glumac Tom Hardi u saradnji sa svojim ocem. Osim što je osmislio seriju, Hardi tumači i glavni lik - Džejmsa Kezaju Delejnija.

Nakon povratka iz Afrike Džejms preuzima očevo nasleđe, koje je vruć krompir. Uz neprijatelje koji vrebaju iza svakog ćoška, on mora da se snalazi na sve kompleksnijoj teritoriji da bi izbegao svoju smrt. Okružena zaverom, ubistvom i izdajom, mračna porodična misterija polako se otkriva u ovoj uzbudljivoj priči o ljubavi i izdaji. Kada odluči da po svaku cenu osveti smrt svog oca, uplešće se u opasnu mrežu zavere i intriga.

Kritičari se već sada slažu da je ova serija nešto što svako ko ima interesovanja za televiziju i film jednostavno mora da pogleda. Likovi su harizmatični, kadrovi su fenomenalno snimljeni, a filmski kritičari dodaju da se muzička podloga ne može dovoljno nahvaliti. Naravno, konačni proizvod je produkt rada velikog tima ljudi, ali upravo je Stiven Najt osoba koja je celi taj koncept imala u glavi i savršeno ga prenela na papir. Iz tog razloga mnogi filmski stručnjaci Najta nazivaju vizionarom, koji će nekoliko stranica scenarija iskoristiti samo kako bi opisao okruženje u kojem se likovi nalaze i malo šta prepušta mašti.

Slavni producent je predstavio mračne i prljave ulice Londona koje ispunjava magla kao simbol beznađa i težine ljudskih sudbina. Drugim rečima, atmosfera gradova u Najtovim projektima predstavlja samostalni lik kojeg je nemoguće ne videti. Ipak, treba spomenuti kako je najavljeno da će se radnja serije odvijati i na teritoriji Afrike i Amerike, dok su gledaoci u prvoj epizodi imali priliku da gledaju samo scene snimljene u Londonu.

U seriji se, osim Toma Hardija, pojavljuju i Una Čaplin, Džonatan Prajs, Leo Bil i mnogi drugi.

Prolog.rsSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva