Ljubičice su energičan elektro-scenski spektakl i brend iza kojeg stoje desetine vrhunskih muzičara smeštenih na potezu od Beograda, preko Pančeva, Hamburga, pa do Berklija. Srž benda čine braća Petar i Vuk Stevanović, oko kojih orbitiraju virtuozi raznih profila.

Publici su poznati po rock'n'roll albumu Ljubičice & Co, kojim su raskrstili sa svojim idolima. Usledila je kolaboracija sa Jesenjim Orketstrom na albumu Godine u Vetru, a potom i Ecičibulj Brass Album, koji je prikazao avangardnu stranu Ljubičica. Na horizontu nazire se njihovo sledeće izdanje, brak elektronske muzike, višeglasnog pevanja i limenih duvača.

Tokom svoje duge i živopisne karijere, sarađivali su sa mnogim umetnicima, među kojima su Bill Drummond, Jesenji orkestar, Jarboli, Svi na pod, Sajsi MC, Ilija Ludvig, Miša Peruničić, Buč Kesidi, The Cyclist Conspiracy, San debelih žena i drugi.

Autori su muzike za dugometražni film "Drugi deo" kao i nekoliko kratkih filmova. Zidove studija krase im brojne nagrade i priznanja. Redovni su deo postavke na festivalu Exit, kao i mnogim drugim događanjima u regionu.