Godina je 2116. Otuđenost je odnela konačnu pobedu, a usamljeni momci devojke kupuju u – kesicama. Instant ljubav za instant generaciju. Ali… šta se događa kada se savršenom svetu pojavi “roba s greškom”…
“2116” je kratkometražni igrani film mladog autorskog tima koji, pričajući priču iz budućnosti, govori o problemima sadašnjice, o tome kako tehnologija zamenjuje emocije i sve ono do čega nam je stalo, a da toga nismo ni svesni.
Orginalni scenario napisao je Mihailo Ljušić. Direktor fotografije i montaže je Aleksa Mirosavljević, dok režiju potpisuje Janko Đurić.
Glavne uloge tumače Nikola Ristić i Teodora Janković koji su filmu doneli istinsku glumačku “hemiju” i na najbolji mogući način dočarali odnos dvoje mladih ljudi u nesvakidašnjoj, bizarnoj ali i pomalo zastrašujućoj situaciji.
Atmosferi filma svakako je doprinela i originalna muzika Mihaila Ljušića.



Janko Đurić rođen je 1997. u Beogradu. Završio kao stipendista srednju školu „Artimedia“, u kojoj je i nakon završetka pomagao na realizovanju projekata mlađih razreda. Za vreme srednje škole režirao je par filmova kratkog metra („Protetička glava“, „Insulin“, „Fausto“, „Pusti me da radim“, „Simfonija propasti ili jednostavno prop'o“, „Huligani koji vole klasičnu muziku“, „Devojke kojima miriše koža“, „Bajka o bioskopu“ i „Krnji kanarinac“), segmete dve celovečernje predstave („Naša deca“ i „Novogodišnji kaleidoskop“) i sarađivao na velikom broju drugih projekata („Mi možemo sve“, „Profesorovo mišljenje“, „Gloria“, „Ave Cezare“, „Šansa zvana čarobnjak“, „Dedukcija“...).

Nakon srednje škole simio je i naučno-fantastični film „2116“ koji ste upravo pogledali, i koji je bio prikazan na petnaestom „Belgrade art show-u“. Takođe, kao član mladog žirija učestvovao je na trećem Pančevo film festivalu.