Posle tri godine samostalnog sviranja, pevanja i eksperimentisanja mlada novosadska muzičarka Nađa Vračarić spremna je da podeli svoje prve studijske snimke sa širom publikom. Debitantski demo EP "Venus in Gemini" od 14. novembra dostupan je na bandcampu za besplatno preuzimanje, a mi vas pozivamo da hrabro uronite u jedan eteričan i divan svet u kojem se kao bitni uticaji naziru pesme St. Vincent, Eugenea McGuinnessa, Maca de Marca, Grizzly Bear, Anne Calvi,Sufjana Stevensa, Arcade Fire.

Četiri pesme čine "Venus in Gemini" - Saint, Drunk, Someone New i Venus in Gemini - a redovni posetioci Nađinih koncerata mogli su da ih čuju u različitim oblicima tokom poslednjih godina. Osnova je ista: hipnotični glas - koji se šeta između šapata, mantre i poljupca, pametni tekstovi i zanimljiva gitarska rešenja na mestima gde uglavnom svi pribegavaju istim trikovima.

Nađa kaže da je njen muzički idol već dugo St. Vincent i da je zbog nje dosta napredovala i u sviranju gitare i u pisanju tekstova. Što se filozofije tiče, tu je sve jasno: "Bitno je postati odlučna osoba što je pre moguće, pogotovo kada je ljubav u pitanju.Verujem u horoskop, pogrešne izbore i suštinsku želju da ta uverenja, kakva god da su, propratim dobrim instrumentalom."

Nađin muzički put je skroz "školski": upisala je muzičku školu sa osam godina, svirala klavir, pargodina kasnije počela je da svira gitaru, a u svom prvom bendu bila je do prvog razreda srednje škole. Posle toga je počela da piše pesme i ta strast nije je napustila do danas.

Tokom poslednjih godinu dana Nađa je bila specijalna gošća na brojnim turnejama i koncertima muzičarima sličnog senzibiliteta, od Dojo i Ti, preko Nine Romić, Ane Ćurčin, Žen, Ane Avramov, Lovely Quinces... a nastupila je i na EXITU 2016 - Future Shock bina, na Ambushu i festivalu Devet i mnogi drugim mestima gde su njeni nastupi bili zapamćeni, čak i u masi ljudi koju muzika uglavnom ne zanima.

Tokom 2017. godine Nađa planira da objavi i prvi dugosvirajući album, a sledećih nekoliko meseci posvetiće promociji EP- a "Venus in Gemini".