Prethodne večeri (22.10.) održan je jedini pravi novosadski Oktoberfest - koncert Mortal Kombata.


Počasni gosti na ovom koncertu bila su Bolesna štenad. Od momenta kada su se Quarter-om prolomili prvi taktovi čuvene Komšinice, bend je apsolutno rasturao. Bez preterivanja. Ono što je tokom celog njihovog nastupa bio problem je publika. Nikada mi neće biti jasni ljudi koji dođu na koncert i apsolutno ne žele da podrže bend zbog kojeg nisu namenski došli. Takođe ne razumem masu kojoj bend mora da pokaže da bi mogla da im da neki aplauz. Kakva god bila situacija s ljudima pred binom, bend je bio odlično raspoložen, napominjući im da ih ne gađaju buksnama, već isključivo paketićima kokaina. Tokom celog nastupa provlačilo se ime benda Blanquito Cojones, u toku i između svake pesme. Bila je to vrlo domišljata reklama.


Nakon kratkog nastupa Štenadi, na binu su se, uz vatru i buku utoke i baklju u publici, u skladu sa tematikom Devedesetih, popeli Mortal Kombat. Masa je, naravno, poludela. Ali samo na početku. Kasnije je Kriki nekoliko puta pozivao na vrisak, uz komentar: Ništa vi ne kapirate, je l' da? Taj momenat savršeno opisuje publiku na ovom događaju. Standardno su ređane stare i nove pesme. One stare dobre su, na moju žalost slabije ispraćene, dok su se nove orile.
Rekviziti na bini su se povremeno menjali sa pištolja na sekiru. Koncert je bio klasičan koncert Kombata: mahom tinejdžeri, kulminacija atmosfere kao da je natempirana na tačno određene pesme. Bend je svakako bio odličan, scenski nastup je definitivno bio drugačiji - od replike pištolja se ogluvelo. Što se moje kritike na račun publike tiče, ja sam osoba koja je išla na koncerte Kombata na kojima se dešavalo da switch bude ulubljen nečijom glavom, pa mi cupkanje uz ovakvu muziku jednostavno ne kreira atmosferu.

Generalno je koncert bio solidan. Bendovi su bili odlični, ali je novosadskoj publici definitivno potrebno buđenje.

Sve fotke potražite na našoj fejsbuk stranici.

txt: Jelena Ostojić
foto: Jelena Petrović