Mini turneja grupe Evolucija
Mini turneja grupe Evolucija

Beogradski punk’n’roll mornari S.U.S. spotom za pesmu “Ja putujem” najavili drugi albumSviđa ti se? Javi ostalima!


Beogradski punk’n’roll mornari S.U.S. objavili su spot za pesmu “Ja putujem”, koja je ujedno i prvi singl sa snimljenog drugog albuma čije se izdanje očekuje do kraja godine.

Spot je snimljen u 4K rezoluciji, što je novitet na domaćoj sceni i retkost čak i za mnogo komercijalnije muzičke žanrove. Zapravo se može reći da je to četvorominutni film koji je urađen na temu teksta same pesme.

Glavni lik u filmu propada kroz vreme, čekajući svoju priliku za bolji život za koju ne zna ni da li postoji. Oko njega se menjaju vladari, sistemi, uniforme organa ’’reda i mira” kojima je on uvek sumnjiv, a zapravo sve ostaje isto. Može se reći da ovaj “film” obuhvata tri epohe. Period Kraljevine SHS, Titove Jugoslavije i moderno vreme.

Interesantan podatak je da je deo snimljen u kafani u kojoj je često boravio i sam Josip Broz Tito. Spot je snimljen u produkciji “Full Frame Studija” dok je pesma snimljena u studiju “Bare Wire” u Zemunu (u kom su albume snimali i Partibrejkersi, Eyesburn, Soulcraft, Lira Vega, KZU i mnogi drugi) u saradnji sa producentima Milanom Barkovićem, Slobodanom Đukićem (Soulcraft, Jimi 3B’s 666 Blues Band, In From The Cold) i mastering producentom Borisom Usanovićem (Jimi 3B’s 666 Blues Band, In From The Cold)

Bend S.U.S. svira fuziju punk rocka i garažnog rocka. Specifični su po svojoj mornarskoj “uniformi”, žestokim live nastupima uz po malo i pirotehnike, kao i tome što je glavni vokal bubnjar. Iza sebe imaju dve mini turneje po Holandiji kao i mnoštvo koncerata po Ex-Yu zemljama. 2010. godine je izašao prvi album “Brend imaginarne revolucije”, izašli su na kompilaciji “Tako mlad i tako čist” a snimljen je i drugi album koji se promoviše ovim videom.

 Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva