Seven Mouldy Figs (7MF) je alternativni rock bend iz Zagreba. Osnovan je 2012., a aktivan od 2013. godine. Uz poneke promjene u postavi bend na ljeto 2014. postaje trio i nastavlja u pomalo psihodeličnom smjeru s Laurom N. (bubnjevi i back vokal), Laurom M. (bas gitara i back vokal) i Lucijom (gitara i vokal). 7MF iza sebe ima dva EP-a, mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švedskoj, Srbiji i BiH te izvodi samo autorske pjesme na engleskom jeziku. 7MF-ov prvi album, Labyrinth, izašao je u rujnu 2016. godine.


HC: Ideologija, motivi i filozofija benda...
7MF: Iskrenost, sklad, sloga, ali i kreativni nered, surova realnost, kaos, vječne mijene, stanje uma i njegova fluidnost. Odnos pojedinca prema kolektivu i vladajućim ideologijama, ali s druge strane i kolektiva prema pojedincu. Uništavanje ega ili barem njegovo obuzdavanje, ali uz vjerovanje u vlastiti potencijal i njegovo razvijanje. Rad na sebi, učenje o sebi, učenje o drugima. Spoznaja za bolje sutra.

„When all are one and one is all
To be a rock and not to roll“

HC: Kada ste napravile bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?   
7MF: Bend je nastao 2012. godine, ali tada nije predstavljao ništa ozbiljno. Tada smo se još tražili, i žanrovski, i kao mladi glazbenici, pa čak i na osobnoj razini. Tek 2014. godine, kad je bend postao trio, pomalo se iskristalizirao smisao ovoga što radimo, što je svakako primarno vođeno ljubavlju prema glazbi i želji da se ta ljubav i njezin produkt podijeli s drugima. U suštini, ono što nama znači naša glazba, voljele bismo da znači i našim slušaocima, uz naravno, mnoštvo i bogatstvo individualnih interpretacija.

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
7MF: Rock glazba i općenito često služi kao poruka i obraćanje, a s obzirom na tematiku naših tekstova, mislim da je očito da nam glazba i njezina moć i na toj razini igraju veliku ulogu. Teme koje obrađujemo su više univerzalne prirode, ali naravno, ipak je potrebno prvo nešto iskusiti i na osobnoj razini da bi se o tome moglo pisati te kasnije uvjerljivo i iskreno prezentirati drugima.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
7MF: Okupiti nešto teže, više se radi o sreći. No što se održavanja tiče, ukoliko se slažemo u onoj temeljnoj i najbitnijoj komponenti – glazbi, sve ostalo je manje bitno. Naravno, potrebno je i da stojimo čvrsto na zemlji i da znamo za što se točno zalažemo, ali svi su problemi rješivi dokle god je na snazi postulat da smo primarno u službi glazbe.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
7MF: Tehnički problemi i financije. Moglo je i gore!

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
7MF: Svima i u svakoj neprilici. Ukoliko je bend iskren i vjeruje u ono što radi, ne treba se ustručavati u prezentiranju rezultata svojeg rada i truda. Na kraju krajeva, svaka kritika je dobrodošla, a s druge strane, od pokazivanja razumijevanja prema onome što radimo i spontanog pronalaska srodnih glazbenih duša - nema nam dražeg.