Rikošet je nastao 2008. godine u Beogradu, kao ideja i potreba za eksperimentom, u potrazi za novim identitetom u modernoj muzici, odnosno u rokenrolu.
Grupu je osnovao Miloš Bjelobrk (gitara i vokal) sa Ljubomirom Milenkovićem (bubanj i vokal). Iste godine pridružuje im se Tomislav Mačukat (bas gitara), a tročlana postava će ostati osnovna prepoznatljivost grupe.

Vremenom se stvara sve više tema koje proizilaze u kompletne kompozicije, ali uprkos intenzivnom radu i želji za ostvarivanjem, krajem 2009. godine grupu napušta basista. Zatim se menja mesto održavanja proba i 2010. godine sa novim basistom, Stefanom Pojetarom, prelaze u prostoriju zgrade Bigza.


Rikošet je do tada formirao svoj zvuk i odredio se žanrovski kao stoner-progresiv rok, sa primesama alternative i psihodelije. Priprema se materijal za prvi album, ali u sastavu dolazi do promena i nakon kraće pauze grupi se prvo pridružuje Nenad Matekalo kao novi bubnjar, a zatim i novi basista Vladimir Sovilj Sova. Konačno u tom sastavu se realizuju u potpunosti. Pronalazeći se u progresivnom pravcu komponovanja sa žestokim zvukom hardroka i tekstovima pesama koji oslikavaju vreme i okruženje surove sadašnjosti, tragične prošlosti, neizvesne budućnosti i uobičajenosti koje mogu da budu komplikovane ali istinite. Nakon uvežbavanja materijala, prilagođavanja pojedinosti i dodavanja novih numera, Rikošet konačno snima u aprilu 2013. godine svoj prvi album pod nazivom ''Deset dinara pažnje u srebru'', u studiju ''P3''. Do tada grupa je imala probne nastupe, ''jam session'' varijante i javne probe za sve zainteresovane. Onda je usledio niz nastupa po beogradskim klubovima, kako samostalnih tako i sa drugim bendovima. U decembru 2013. godine, Rikošet nastupa kao predgrupa švedskom bendu Streets of Mars i sprijateljuju se. Naredne 2014. godine ređaju se nastupi sve češće, radi se na novim temam za drugi album, kao i gostovanja na radiju. Održavanjem kontakta sa frontmenom švedkse grupe Streets of Mars, Zdravkom Zizmondom, Rikošet organizuje par zajedničkih nastupa u junu 2014. godine u sklopu njihove balkanske turneje. Pored kontinuiteta nastupa završava se materijal za drugi album koji se snima krajem marta 2015. godine u studiju na odseku audio i video tehnologije visoke škole elektrotehnike i računarstva u Beogradu, a album se zove ''Pravo na život''. Rikošet u međuvremenu, početkom maja meseca, odlazi u Švedsku na poziv prijatelja u organizaciji kulturnog društva Studiefrämjandet i nastupa u klubu Play Bar i na festivalu PARK ROCK. Po povratku u Beograd, nastavljaju sa završavanjem postprodukcije drugog albuma. Nakon promocije drugog albuma, grupu napušta krajem oktobra Vladimir Sovilj Sova, u nastojanju za ostvarivanjem samostalnog autorskog dela.

Posle pauze od par meseci, Rikošet organizuje audicije za novog basistu, kako bi što pre pronašao novog člana i nastavio s radom i nastupima. Krajem 2015. godine u grupu dolazi Vukašin Davidović (bas gitara).