APA Beer Garden, festival u trajanju od dva meseca, koji je organizovan u svrhu promocije Beer Festa, ove godine ima nešto siromašniji program. Preovladavaju večeri filma i muzika sa računara. Iako manje nego prethodne godine, kvalitetne svirke i dalje ima, te su gosti festivala sinoć (13.7.) bili dobro poznati novosadski pankeri Atheist Rap. 
 

Kasnila sam desetak minuta, te sam žureći ka mestu dešavanja pevušila „Zapadnu Evropu”, koja je postajala sve glasnija. Nije mi nešto bitno da na svirkama stojim napred, ali što se tiče koncerata Atheista, to je nekako postala navika. Prvo što sam primetila je da sam veoma lako prošla do same ograde. Dakle – ljudi nije bilo mnogo. Međutim, ekipa koja je uživala uz svoje omiljene pesme je bila sjajna! Nad publikom se nadvijao oblak prašine koji je nekako uvek sinonim za dobar provod na Beer Festu (osim prošle godine, kada je blato bilo do kolena).

Što se same ekipe na bini tiče, među njima je vladala odlična atmosfera. Jedna za drugom ređale su se, kako stari hitovi, tako  i pesme sa aktuelnog albuma „Uberlauf” i sve su, kao i uvek, jednako dobro prihvaćene. Publika je skakala, pravila šutke i srdačno se smejala slušajući veoma energične razgovore Popa i Raduleta u pauzama između pesama. Sudeći po ovim razgovorima, neka vas ne čudi ako Srbija bude prvak sveta u fudbalu, a u upravi kluba budu sedeli upravo ovi momci koji vraćaju fudbal u grad. Klasični su postali momenti u kojima Pop na svirkama, u žaru, pokazuje publici svoje zmijsko telo dok se horski pevaju stihovi o vartburzima i sličnim temama.

Atheisti pesme u set listi nekako uvek grupišu prema tematici, te je, kada je došlo do onih malo ozbiljnijih, političkih tema, atmosfera bila na vrhuncu. Valjda je ljudima već dosta svega, pa biraju da se izduvaju uz pesmu i igru.

Mislim da nisam bila na koncertu ovako nabijenom čistom pozitivnom energijom još od, možda, jednog od prethodnih puta kada sam slušala isti ovaj bend. Čista desetka i za Atheiste i za publiku i ovog puta!

Kompletnu galeriju pogledajte na našoj fejsbuk stranici.

txt: Jelena Ostojić
foto: Jovan Mihajlović