Milenko Vujošević, elektro-indie muzičar poznatiji kao Ensh, je objavio novi spot za pesmu sa prošlogodišnjeg izdanja "Both of them Milenko".

Spot za pesmu “Plaid Patterns", obeležava najnoviju saradnju sa bratom i rediteljem Aleksom Vujoševićem, koji je već poznat Ensh-ovoj publici kao reditelj spotova “Fiks", “Robin Hood" i “Can’t Turn It Off". Spot prati naslovnu temu dualnosti kroz meta prikaz: spota u spotu. Spot je snimljen u čudesnom ambijentu stana rediteljke Jelene Petković, koja je ovom prilikom snimala i bila su-reditelj. Nadrealni vizuelni element neobičajne okoline i cudnog pokreta je služio da obeleži stanje sna.

“Tema pesme "Plaid Patterns” je prilično apstraktna. Ideja je došla tako što sam sanjao post-apokalipsu gde je jedini spas čovečanstvu bio povratak u okean. Čim sam ušao u vodu sam osetio neverovatnu povezanost sa svim živim bićima i neopisivu novu vrstu svesti koja je bila okarakterisana pretpoznajom obrascima. Hteo sam da obeležim osećaj sna kroz pitke melodije i tekućim sintovima” objašnjava Ensh.