Za početak lepe 2016. godine, jedna od prvih napisanih  recenzija pripada njima, mojim drugarima. Oni imaju jedno od najoriginalnijih imena na ovim prostorima, zvuče veoma moderno i dosledno, skloni su eksperimentisanju i još ćudljivijoj grafici. 
Pred kraj prošle godine je kolektiv ### izbacio EP pod nazivom 'Svjetlo' koji su snimali u Beogradu, gde već sada imaju kultni status. Obnovljeni prostor bioskopa 'Zvezda' je poslužio njihovoj nameri da se predstave u što boljem maniru, da upiju i sažmu taj prostor u njihov korpus noiseom vođenog post-punka. Od njih uvek možemo očekivati (prijatna) iznenađenja, što se i sada desilo.
Atmosfera pesama je mračna, tajnovito opipljiva, riffovi su mnogo više repetativniji nego na prethodnim EP-ovima. Shematizirane u najboljem smislu reči, numere se harmonijski prepliću, međusobno dopunjuju i oduzimaju, te se dobija utisak slušanja jedne epopeje u modernom ruhu, borbe svetlosti i tame, borbe ljudskog zla naspram dobrote prirode - dve strane, jedna pobeđuje; što se tiče ove ploče, pobednici su svi.
EP je nenametljivo podeljen u dve celine: tri pesme koje su po originalnoj zamisli strana jedne priče, dok su njihovi preokrenuti i preobraćeni nazivi u naredne tri pesme druga strana medalje. Pored toga što sviraju bučnu i na momente monolitnu muziku (uz konstantan kvalitet i dinamiku), njihovi naslovi su do vrhunca poetizirani (ili barem meni tako zvuče), u potpunosti prateći nit samih numera. Čini mi se da su ovaj put zadrli i na staze post-metala, mrvicu stonera (posledica slušanja istog), ali to je samo privid - punk se ne da. Novina i, uostalom,  pokazatelj naklonosti ka eksperimentu jesu EBM/industrial/ambient verzije prve tri pesme koje su u kreativnom procesu stvorene uz pomoć članova bendova VVhile i Mnjenje. Običnom konzumentu su to samo varijacije na osnovne teme, ali bez njih, ovaj EP ne bi imao sjaj i ne bi bio dokument jedne lepe saradnje kao što je ova.
Lični utisak nakon preslušavanja "Svjetla" jeste da se ### ne obazire mnogo na trendove, već konstantno menjaju način na koji iznose pesme, unoseći u njih nijanse koje odslikavaju zdravu saradnju sa kolegama na sceni i, najvažnije, iskustvo, koje članovi pojedinačno itekako imaju. Moram istaći da me svaki njihov EP iznenadi, uvek stvaraju vrtlog ideja koji potom uobličuju polako i solidno. B strana Svjetla me je posebno oduševila (B2 numera je pravoverni industrial/EBM!), jer poštujem i elektronski zvuk '80ih i taj šmek starog dobrog jam-session-a kojim obiluje.

Najavljuje se i vinilno izdanje "Svjetla" na proleće - to bi tek valjalo ispratiti! Istupite iz tame, na svetlo!

Desya Lovorov