Bokal je sinoć, šestog februara, došao i kod nas! Konačno je neko ugušio tišinu u Knjaževcu. Mislio sam da ću i ovog meseca morati da tražim dobre svirke negde u Nišu ili Zaječaru.

Bokal oseća stvarnost“ je stvarno jedinstveno lud bend, sa muzikom čija je svrha da vas dobro zagreje, razdrma ali i nasmeje. Izgleda da se  pisanje onako inteligentno glupih pesama na kraju i isplati, pogotovu ako su na našem, timočkom, naglasku. Onda su svirke u ovom kraju Srbije pun pogodak. A mali Knjaževac je dočekao bokale sa neubičajeno velikom publikom u našem Domu kulture. Ljudi su upijali svaku pesmu, koje su iznenađujuće zanimljive za slušanje. Čak su zajedno sa Ćaletom grebali grlo na nemačkom uz obradu Bajagine pesme „Plavi safir“, jer što da ne. Poslednja pesma, „Vrežinski bazen“, uslovila je dizanje prašine, veliku gužvu i crowd surfing, koji naša palanka dugo nije videla, niti očekivala. I prilično sam siguran da su između pesama puštani zvukovi iz pornića, pretpostavljam da je to običaj na svakoj svirci.

Predstavili su nam i nekoliko novih pesama, koje zvuče dosta interesantno i nadovezuju se na kvalitet muzike sa poslednjeg albuma. Tako da nema nikakvih drastičnih promena u načinu sviranja, samo novi, sveži, materijal za koji milsim da će se lako primiti kod slušalaca s obziom na sve veću popularnost benda. 
 

Kao predgrupa Bokalu, svirali su naravno, „Good Ol’ Bastards“, odličan stoner rok bend sa velikim potencijalom koji je i te kako poznat Knjaževcu. Nastupali su sa bendom „Fluid Underground“ u Nišu, Zaječaru, Vlasotincu i početkom prošle godine  su objavili prvi EP „...so many levels“. Ovaj bend predstavlja obavezan  materijal za slušanje ljubiteljiima teškog zvuka i distorzije!

Bokalu se stvarno treba odati priznanje, neverovatno su energični i jako specifični u gomili muzičkih grupa danas, a njihove pesme su, iako glupe, neverovatno zarazne i humoristički genijalne. Dokle god budu stvarali kao do sada, sigurno će imati publike u ovom delu Srbije!

Tekst: Nikola Pujić
Foto: Ivana Milosavljević