Izdato: 18.12.2015
Vreme trajanja: 38:31
Kompozicije: My Dad Says That's For Pussies, Dimes, American Bitches, Chew Toy, Uncool As Me (feat. Joey Fatone), Clean Up In Aisle Sexy, Diary Of A Stranger, Socially Awkward Penguin, Think Outside The Box, We're Gonna Bring The Party To You, Bumblebees
Izdavač: Jimmy Franks Recording Company

Blood Hound su osnovani 1991. Originalni naziv benda je bio Bang Gang 8. U Martu 1995. potpisuju za Columbia Records i počinju turneju po čitavoj Americi. Funk, party-pop, alternativni hip hop, i naravno izvrnute podskočice koje ih čitavu karijeru prate u stopu, kao i verni fanovi, širom sveta, predstavljaju elemente uspeha ovog sastava. Njihove pesme opisuju urbani život moderne Amerike, ali i njihovu dekadenciju i previše pesimizma ugrađenog u američki sentiment.

Nisam baš oduvan ovim novim parčetom muzike. U najboljem su izdanju sa muzičke strane, i tekstovi ih delimično izvlače iz proseka. U ovom spletu modernih pričica, ali i anti-klasičnih hip hop rima, ali i bogami uvreda, dešava se dosta toga kao npr otkačene romanse, ali ovaj album je prepun klasičnih ljubavnih izjava, izmešanih sa glupavim šalama tipičnim za amere.  American Bitches je upravo jedan primer toga. Album se nastavlja sa tim, prepun je seksualnih aluzija, ne, direktnog ukazivanja na isti, metafora okrenutih ka nečim što definitivno nije vaš svakodnevni život. Arogancija i egoizam prelivaju se iz ovog nedovoljno izražajnog albuma, gde se svakodnevnica pretvara u individualni haos sačinjen iz novih fora upakovanih u novo ruho tkano od nedovoljo humoristike, a dovoljno pop baladnosti da bi devojke, kako autor kaže, ponovo zaigrale na ovo. Ne kažem da će, ali...

Uopšteno govoreći, nema dalje. Ovo je s jedne strane album pun uvreda za prosečnog građanina, ali je takođe i skoro savršen za slušanje za sve koji nisu uklopljeni u svakodnevni milje. Pop, ovako bih to označio. Power pop, urban, ali nedovoljno popularan ovde. Ima i takvih fanova, ali su nedovoljno ugrađeni u svakodnevicu. Ovo je tipičan Bloodhound Gang. To je to. Možda Hard-Off izazove neki hard-on. Srećno sa ovakvim albumima, ali sam siguran da će se razbiti od love zbog desetogodišnjeg čekanja. Mogli smo da sačekamo još malo da bi dobili nešto bolje, ali izgubiti se u muzici je ono što je ugrađeno u svakom čoveku, a ovaj album to u velikoj meri pruža.

Dobar album. Moram uočiti da ovaj album opisuje jedna reč: Otuđenje. Kontroverzan u svakom pogledu. Možemo reći da je prethodni album bio slušaniji i prihvaćeniji od strane publike. Doduše i napljuvan od strane domaćih slušalaca.

Ilija Đurđanović