Sinoć (27.2.) je bilo pravo veče jurnjave. Nije mi bilo mrsko da, pola sata nakon što sam stigla iz Beograda za Rumu, odem u komšijski grad i podržim novi sremskomitrovački klupski festival kojim prekinuta zimska monotonija. 
 

Prvi koji su razbili tišinu bili su svoji na svome. Rumsko-sremskomitrovački sastav Kofein zagrejao je publiku koja je bila voljna da dođe na početak i podrži sve bendove. Momci iz Kofeina su održali mini promociju svog albuma "Integritet u provaliji" i održali energičnu svirku. Uvek je zadovoljstvo slušati ovaj bend. Vrlo je verovatno da u mojim utiscima ima pristrasnosti, ali isto tako se kvalitet i energija ovog benda, sa objektivnog  gledišta, ne mogu osporiti.

Nakon nastupa ovog benda na binu je izašao Radule koji se izvinio što je propistio nastup Kofeina i ujedno najavio sledeći bend. Mahom mlađa publika se okupila ispred bine kada je na nju izašao Mortal Kombat. Prostor je sada bio već dupke pun, mada je atmosfera bila iznenađujuće mlaka. Međutim, to se preokrenulo za 180 stepeni kada je Kriki pozvao publiku da peva prvi totalni hit ovog benda - "Nemoj biti emo". Atmosfera je u tom momentu gostigla vrhunac i do samog kraja ostala na tom nivou. Konačno se čulo gromko pevanje, a ona sitna gurkanja u publici su prerasla u prave šutke.

Kada su Kombati napustili binu, došlo je do prilične smene generacija ispred nje. Oni mlađi, premoreni od teškog metala, otišli su sa strane na zasluženi odmor, dok su oni malo stariji jedva čekali da počne ono što su očekivali cele večeri. Atheist Rap su svoj nastup započeli novim pesmama, ali je reakcija publike bila kao da sviraju najveće hitove. Tokom cele svirke se skakalo neumorno, horski pevalo i ovacijama ispraćala svaka humoristička izjava Dr Popa. Veselo se pevalo o špriceru, dok se pilo pivo. Brzo se prelazilo sa jedne pesme na drugu, kako bi se što više odsviralo do vremena predviđenog za završetak koncerta.

Koncert je zadovoljio i usrećio sve generacije, a Mitrovčani imaju potencijal da od ovog događaja napravi dobru zimsku traciju.

Jelena Ostojić